Marknadsöversikt. Europa kommer att öppna högre, Storbritanniens BNP kommer att sakta ner i juli

[ad_1]

nyheter_22_feb_2De europeiska marknaderna hade en ganska blandad session igår efter att ECB gjort en blygsam justering av sitt månatliga obligationsinköpsprogram, vilket resulterade i att både DAX och CAC40 återhämtade sig från dagens nedgångar för att sluta på positivt territorium.

Som jämförelse hade FTSE100 en chockerare och stängde över 1% lägre, medan de amerikanska marknaderna avslutade en berg- och dalbana på samma dag, med obligationsräntor som också sjönk tillbaka.

Oron över tillväxtutsikterna samt stigande priser och löner tycks fortsätta att väga tyngden i Europa. I ytterligare ett tecken på oro över snabbt stigande priser tog Kina det oöverträffade steget att släppa ut råolja från sina strategiska reserver, i ett försök att driva priserna.

När vi tittar på dagens europeiska öppet tycks en positiv Asien -session lindra en del av nedåtriktningen när vi ser ut för att avsluta en ganska hackig vecka med en blygsam högre öppen.

Pundet fick ett anständigt ben upp tidigare i veckan efter att Bank of Englands guvernör Andrew Bailey sa att minst 4 MPC -medlemmar ansåg att den senaste förbättringen av grundläggande ekonomiska förhållanden mycket väl kan användas som motivering för en räntehöjning, även om en inte var överhängande än. Detta var ett ganska oväntat ögonblick av uppriktighet samt insikt i överläggningarna i penningpolitiska kommittén vid det senaste mötet, och även om det inte tyder på att beslutsfattare kliar för att dra avtryckaren för en ränteförflyttning kan det inte vara alltför långt innan centralbanken tyglar i sitt obligationsprogram.

Morgonens senaste ekonomiska siffror för juli, inklusive månatligt BNP -nummer och tillverkning och industriproduktion kan komma långt för att stödja denna berättelse, även om vi för BNP -siffrorna sannolikt kommer att se en blygsam avmattning efter de starka siffrorna som ses i de tre föregående månaderna. BNP i juli väntas sakta ner till 0,5%, ned från 1% i juni och det rullande tremånadersgenomsnittet kommer också att sjunka från 4,8% till 3,8%, till stor del som en följd av ökande infektioner som får stora delar av arbetskraften att själv isolera på grund av att den pingas av NHS Track and Trace -appen.

Jämfört med de senaste PMI -avläsningarna i tillverkningssektorn har antalet industri- och tillverkningsproduktioner varit ganska dåligt.

Detta är inte så förvånande med tanke på att PMI -siffrorna inte täcker viktiga sektorer som bilproduktion. I juli sjönk bilproduktionen i Storbritannien till sina värsta nivåer sedan 1956, vilket tyder på att dagens tillverkningssiffror i juli mycket väl kan vara en besvikelse.

Olika brittiska biltillverkare har redan meddelat produktionsminskningar på grund av brist på viktiga delar. I juni gick både industriproduktionen och tillverkningsproduktionen svagare än väntat, med industriproduktionen på -0,7%, medan tillverkningsproduktionen steg med 0,2%.

Prognoserna för juli verkar något optimistiska med en återhämtning på 0,4% i industriproduktionen, med tillverkning som stiger 0,1%. Det finns lite att anta att vi inte kommer att se liknande bristfälliga avläsningar i morgonens siffror med tanke på att det är troligt att vi kommer att ha sett samma problem som rapporterades i juni rulla in i juli.

Det har diskuterats mycket om hur stor del av ökningen av amerikansk inflation som är övergående och hur mycket som är ihållande. De senaste CPI- och Core PCE -siffrorna har visat tecken på plateauing men amerikanska PPI -avläsningar har fortsatt att stiga, och medan de senaste ISM -priserna har de betalade siffrorna börjat sjunka, har officiella fabriksportpriser hittills fortsatt att stiga.

Denna sketthet i data kan bli tydligare idag med de senaste amerikanska PPI -siffrorna för augusti.

Vid den senaste uppsättningen amerikanska PPI -siffror såg vi att inflationen i fabriksporten nådde ytterligare ett rekordhögt 7,8% i juli, med få tecken på någon minskning med tanke på de olika störningar i leveranskedjan som har fortsatt att rapporteras under månaden.

Stigande fraktpriser, högre råvarukostnader samt arbetstagarbrist skapar kvävningspunkter i hela den globala leveranskedjan, med Kina PPI som nådde en 13 -årig topp på 9,5% denna vecka.

Någon gång kommer detta pristryck att börja sippra ner i företagets vinstmarginaler och in i konsumentpriserna, då skulle vi kunna se ett uppåtgående tryck på lönerna när konsumenterna ser deras köpkraft urholkas.

Dagens amerikanska PPI -nummer kommer att vara en ytterligare indikator på om dessa pristryck visar tecken på att avta eller har ytterligare att gå. Förväntningarna är att PPI i augusti ska stiga med 8,2%, med baspriserna stiga med 6,6%, upp från 6,2%.

EURUSD-fann stöd på 1.1800-området och 50-dagars MA-återhämtning för andra dagen i rad igår. Ett avbrott under 1.1800 öppnar området 1.1750 och tidigare nedgångar vid 1.1660. Motstånd kvarstår på området 1.1910.

GBPUSD – fann stöd på 1,3725 -området denna vecka, återhämtade sig över 1,3780, vilket borde signalera en återgång till 1,3900 -området och topparna förra veckan. Ett drag genom 1.3900 mål 1.4000.

EURGBP – misslyckandet i 0.8610 -området har nu sett omprovet på 0.8520 -nivån. Vi måste återhämta oss genom 0.8560 för att rikta om 0.8610. Under 0,8520 inriktningar 0,8480.

USDJPY – efter att ha misslyckats vid 110,50, kan pausen under 110,00 ha potential att rikta om 109,10 -området. Över 110,50 mål 111,00.

[ad_2]

Source link