Marknadsöversikt. Europa har en svagare start när investerare väntar på att Fed uttalar sig

[ad_1]

news_fx_4Efter en stark avslutning på juli, fick europeiska och amerikanska marknader en försiktig start på augusti månad, med tidiga uppgångar som gav vika för svaghet när Kina, USA:s spänningar ökade på rapporter om att USA:s hustalare Nancy Pelosi kommer att besöka Taiwan senare i kväll.

Dessa rapporter föranledde några mörka hot från Kina om att PLA inte skulle stå passivt om hon försökte besöka det som av Kina anses vara deras suveräna territorium utan tillstånd. Dessa spänningar har spridit sig över i dagens Asien-session, när vi ser framåt mot en lägre europeisk öppen.

Förra veckans sena rally hjälptes av en förändring i förväntningarna om den sannolika glidbanan för framtida amerikanska centralbanksräntehöjningar, och känslan av att vi kanske är närmare slutet av Feds räntehöjningscykel än vad som troddes vara fallet strax över en vecka sedan.

Förändringen i förväntningarna fick extra vikt i går av en kraftig nedgång i amerikanska ISM-priser för tillverkningssektorn som sjönk kraftigt i juli till sina lägsta nivåer på nästan två år.

Vi såg också en bred svaghet i gårdagens tillverknings-PMI, som startade i Kina, och återspeglades i siffrorna från Europa, som också tyngde råoljan, och som såg priset falla under 100 dollar per fat.

Dessa svagare siffror föranledde också ett fall i USA:s långfristiga räntor, antingen på grund av oro över en förestående ekonomisk nedgång eller en förväntning om att takten i USA:s räntehöjningar sannolikt skulle avta.

Hur marknaden än väljer att tolka utvecklingen i amerikanska 10-åriga räntor, ser det ännu mer troligt ut att vi mycket väl skulle kunna se ytterligare fall mot 2,5%, på vägen mot en möjlig utveckling mot 2%.

Denna uppfattning om en Fed-pivot kommer sannolikt att stå inför ett nyckeltest senare idag när St. Louis Fed-president James Bullard ska tala vid ett evenemang vid New York University. Han har varit särskilt hökaktig i sina senaste uttalanden om takten i räntehöjningarna, så det ska bli intressant att se om han håller med Fed-ordförande Jay Powells uttalande att Fed ligger inom intervallen för vad som anses vara den neutrala räntan. Vi kommer också att få höra från Charles Evans från Chicago Fed, liksom Loretta Mester från Cleveland Fed som nyligen sa att hon vill se konsekvent lägre kärn- och rubrikinflation innan hon bromsar takten i räntehöjningarna. Både Mester och Bullard är röstberättigade i år, Evans är det inte.

På datafronten kommer vi också att få de senaste siffrorna för lediga jobb för juni, eller JOLTS, som förväntas falla något från 11,25 miljoner till 11 miljoner, när vi ser fram emot veckans lönerapport för juli.

I nyheterna över natten höjde Reserve Bank of Australia räntorna för det fjärde mötet i rad, och med 50 bps för tredje mötet i rad, vilket pressade upp huvudräntan till 1,85 %, eftersom den ser ut att komma ikapp, efter att ha hamnat långt efter kurvan tidigare i år.

Det finns fortfarande gott om utrymme för RBA att gå längre under de kommande månaderna, efter att Q2 KPI steg till 6,1 % i data som släpptes förra veckan, och de senaste inflationssiffrorna från Melbourne Institute för juli hoppade till rekordhöga 5,4 %, från 4,7 % i juni. Inflationsförväntningarna är på en topp på 7,75 %, med ytterligare räntehöjningar beroende på uppgifterna eftersom RBA skisserade en liknande hållning som andra centralbanker, genom att indikera att den kommer att fungera månad för månad.

Den största risken för RBA är bostadsmarknaden, som enligt uppgifter som släpptes i morse verkar känna effekterna av de senaste räntehöjningarna, med nedgångar i byggnadsgodkännanden, såväl som utlåning till hushåll under juni månad.

EUR/USD – fortsätter att hitta motstånd vid 1,0275-området, med större motstånd på 1,0350-nivån. Medan under risken kvarstår för en återgång mot paritet, och de tidigare bottennoteringarna på 0,9950. En rörelse under 0,9950, mot 0,9660.

GBP/USD – fortsätter att avta högre, över 50-dagars SMA, med potential att sträcka sig mot 1,2400-området. Vi har nu stöd vid 1.2180-området, samt stöd vid 1.1980-området.

EUR/GBP – finner för närvarande motstånd vid 0,8420-området, med stöd strax över de lägsta förra veckan på 0,8345/50. Ett drag genom 0,8430-nivån riktar sig mot en rörelse tillbaka mot 0,8480. Under 0,8430-området förblir momentum negativt för en rörelse mot 0,8300-området.

USD/JPY – bruten under stöd vid 131.20/50 molnstödsområde och på väg mot en rörelse mot 130.00. Biasen är fortfarande lägre efter att ha brutit under 50-dagars SMA. Motstånd kommer nu in på 134,80-nivån. .

[ad_2]

Source link