Marknadsöversikt. Europa började en långsam start, eftersom Nikkei får en Suga -rush

[ad_1]

forex_nyheter_6Amerikanska aktier avslutade ännu en rekordstark och positiv vecka förra veckan, mycket på baksidan efter att löneskattrapporten i augusti fångade investerare på hopp genom att komma in mycket lägre än någon hade väntat sig, på 235k. Det skickade också den amerikanska dollarn till en månadslåga mot en korg med valutor, före dagens US Labor Day -semester.

Fredagens nedslående amerikanska löneskattrapport var ett väckarklocka om man behövde att den långsamma vägen till ekonomisk återhämtning från pandemin sannolikt inte kommer att vara lätt och sannolikt kommer att ta några besvärliga vändningar längs vägen.

Augusti -rapporten, den näst sämsta rapporten i år, visade en stor avmattning i anställningen till 235k, över 500k under förväntningarna, med anställningar inom fritids- och gästfrihetssektorn som stannade på grund av de kraftiga ökningarna som ses i Delta -variantfall över landet.

På plussidan såg vi uppåtgående av juni- och julirapporten, vilket bidrog till att få ner arbetslösheten till ett pre -pandemiskt lågt värde på 5,2%, medan andelen var oförändrad på 61,7%.

Det blir allt tydligare av uppgifterna att den amerikanska ekonomin har träffat lite av en mjuk fläck när det gäller förtroende, liksom efterfrågan de senaste veckorna, och detta verkar vara vad som återspeglas i de senaste siffrorna.

Om denna trend, som väntat, visar sig vara tillfällig är det osannolikt att göra så stor skillnad för Federal Reserves planer på att börja minska sitt obligationsprogram. Det kommer fortfarande att hända, med den enda frågan om tidpunkten, och vad fredagens siffror har gjort har säkerställt att det är osannolikt att det kommer att hända de närmaste månaderna, med slutet av året nu som det mest troliga alternativet.

De senaste antalet arbetslösa påståenden tycks stödja tron ​​att anställningstrenderna i september har förbättrats, medan lediga platser fortfarande ligger på rekordnivåer på nära 10 miljoner enligt vissa uppskattningar. Med de flesta arbetslöshetsstimulansåtgärder som beräknas upphöra att gälla idag; Detta kan innebära en betydande ökning av anställningen under de närmaste veckorna.

När vi ser fram emot den nya veckan förskjuts huvudfokuset nu mot räntemötet i Europeiska centralbanken på torsdag, med några frågor som alltmer tas upp om tempot och hållbarheten i dess obligationsköpsprogram, efter att KPI hoppade till en tioårs högst 3 % förra veckan. Detta hopp i KPI gör att en hel del styrelseledamöter förflyttar sig obehagligt på sina platser, särskilt de i norra Europa.

Ändå är det osannolikt att markera en förändring i tonen eller hållning från ECB med tanke på den nuvarande sköra naturen i den europeiska återhämtningshistorien, som redan börjar visa tecken på avmattning, med oro över en avmattning i Kina som sannolikt också kommer att få dragkraft denna vecka som väl.

För idag väntas de senaste uppgifterna om fabriksorder i Tyskland se en nedgång på -0,7% i juli, efter att ett starkt avslut på andra kvartalet ökade med 4,1% i juni.

Det senaste brittiska PMI för konstruktion förväntas se en avmattning från 58,7 i juli till 56 i augusti.

Asiens marknader har börjat veckan på framsidan med Nikkei 225 som fortsätter sin stora uppgång på fredagen med ytterligare en positiv session. Den japanska premiärministern Yoshihide Sugas avgång sätter nu hjulen i rörelse för ett val i slutet av året, efter att hans popularitet störtade till följd av regeringens shamboliska Covid-19-svar.

Hans avgång öppnar också möjligheten att en ny ledare kommer att inleda ett nytt stimulansprogram, med en av de främsta utmanarna och främsta löparen Fumio Kishida som lovar ett nytt åtgärdsprogram till ett värde av biljoner yen. Med Nikkei 225 som nådde en topp på fyra månader till följd av fredagens sockerrus och USA: s marknader för en helgdag ser europeiska marknader ut att ta fart där de slutade förra veckan.

EURUSD – misslyckades med att övervinna motståndsområdet 1.1910 förra veckan och höll det senaste intervallet intakt. 1.1780/90 -området är fortfarande det viktigaste stödområdet, och vi kunde se en nedgång tillbaka. Vi måste övervinna 1.1920 -området för att återinrikta oss till 1.1975 -nivån.

GBPUSD – föll precis under 1,3900 -området och kunde mycket väl glida tillbaka mot 1,3820 -området. Så länge vi håller 1.3820 kan vi se en rörelse genom 1.3900 mot 1.4000. Trendlinjesupport på 1.3770 måste hålla kvar för att den nuvarande returen ska fortsätta, eller riskera att gå tillbaka till 1.3680 -nivån.

EURGBP – misslyckades med att flytta bortom 0,8600 -området och behöll ansvaret för ett omprov på 0,8550 -området. Under 0,8550 inriktningar 0,8520.

USDJPY – kunde se ett omprov av 109,10 -området efter att ha misslyckats med att hålla fast vid flytten över 110,00 förra veckan. Ett drag under 109,10 -området riktar sig till 108,60 -området.

[ad_2]

Source link