Marknadsöversikt. Europa är på väg att vara försiktigt öppet när Fed-mötet börjar

[ad_1]

news_fxOro för kinesiska tillsynsmyndigheters överdrivna räckvidd såg aktiemarknaderna en försiktig start igår. Klämman på olika sektorer inom den kinesiska ekonomin som är beroende av utländska investeringar har sett ett kapitalflöde från kinesiska aktier, särskilt de med utländska noteringar, vilket väcker oro för vilka andra sektorer som kan komma nästa. Denna försiktighet har fortsatt på marknaderna i Asien i morse med Hang Seng som sjönk till en niomånadersnivå.

De europeiska marknaderna började veckan väldigt mycket på den försiktiga sidan med att DAX kände vikten från en ganska nedslående IFO-affärsundersökning och oro över stigande Delta-infektionsnivåer. Stigande inflation, brist på arbetare samt råvaror väcker oro för en betydande avmattning mot slutet av året, och den mjukare tonen ser ut att fortsätta i morgonens öppna.

FTSE100: s prestanda var lite bättre, uppmuntrad av motståndskraft i grundläggande resurser medan FTSE250 också hade en stark session som kom inom beröringsavstånd från 23k-nivån, och dess rekordhöjdpunkter i juni, eftersom brittiska delta-variantinfektioner fortsatte att sjunka, ner för sjätte dagen i rad.

USA: s marknader fortsätter att vara en klass från varandra, trots en mjuk start, med svaghet i reala avkastningar som hjälper till att stödja fallet för aktiemarknaderna fortsätter att hitta stöd, med S & P500 och Nasdaq återigen sätter nya rekordhöjder, trots USA: s nya hemförsäljning för Juni och sjunker för tredje månaden i följd.

Med Microsoft och Apple förväntat att publicera några hausseartade vinsttal senare i dag, är förväntningarna höga att även med dagens anständiga resultat redan prissatta, och det råder liten tvekan om att de, i avsaknad av andra alternativ, troligen kommer att sänkas ned .

När det gäller datafronten, när Fed-mötet påbörjas i Washington DC, har vi de senaste amerikanska konsumenternas förtroende för juli, som förväntas mjukna upp lite efter att de nådde en toppendemi i juni 127,3 när den amerikanska ekonomin fortsatte på väg till återhämtning.

Konsumenternas förtroende är fortfarande ganska otydligt om det senaste numret av detaljhandelsförsäljningen har varit någon guide, och de senaste personliga utgiftsuppgifterna tyder också på att många amerikanska konsumenter inte har bråttom att spendera sina stimulansbetalningar på grund av oro över stigande fall av Delta-varianten.

Detaljhandeln i juni såg en anständig återgång i detaljhandeln, men som har varit fallet under större delen av detta år har amerikanska konsumtionsutgifter varit mycket on-off, vilket tyder på att möjligheten för en viss avmattning i veckans konsumentförtroende är mycket troligt med förväntningar om en nedgång till 123,9.

Hållbara varor för juni förväntas också öka blygsamt med 0,8%.

Över natten lyckades bitcoin stiga tillbaka över $ 40 000-nivån för första gången på över en månad, troligen som ett resultat av en kort pressning av positioner som satsade på en rörelse mot $ 25 000.

EURUSD – hittills hölls över 1,1750-nivån med en paus över 1,1850 som potentiellt riktar sig till en flytt tillbaka till 1.1975-området. En lägre paus har potential att rikta nedgångarna i mars till 1.1710, med lägsta november-nivå på 1.1610 nästa viktiga stöd.

GBPUSD – känns som om vi kunde ha sett lite av en bas, med gårdagens flytt över 1.3800 inriktad på en potentiell rörelse mot 1.3900. Vi har fortfarande anständigt stöd över 1,3570-nivån förra veckan, vilket också var februari-läget.

EURGBP – kämpar för att komma tillbaka igen men potentialen för en kort pressning är alltid närvarande. Vi måste nu se om de senaste nedgångarna vid 0,8520 håller för tecken på ytterligare svaghet, mot 0,8480.

USDJPY – har för närvarande motstånd vid de senaste höjderna på 110,65. Vi måste se ett steg genom 110,75 för att rikta de tidigare topparna till 111,65. Interimstöd för närvarande på 110,00-nivån och sedan under 109,10.

[ad_2]

Source link