Marknadsöversikt. Europa är klart för flat open, före US JOLTS

[ad_1]

forex_nyheter_6Det var ännu en solid session för marknaderna i Europa igår med FTSE100 som gjorde ett nytt 20-månaders högsta, och Stoxx600 och tyska DAX satte nya rekordtoppar, när europeiska aktier ryckte på axlarna från onsdagens amerikanska KPI-chock.

De amerikanska marknaderna, å andra sidan, hade en mycket mer blandad session med Nasdaq som återhämtade sig ganska bra, liksom Russell 2000, medan S&P500 och Dow kämpade, medan amerikanska obligationsmarknader var stängda på grund av Veterans Day. När vi blickar framåt mot morgonens öppning ser vi ut att hålla fast vid dessa uppgångar, efter en stark Asien-session där de kinesiska marknaderna steg efter rekordförsäljning i sin egen version av Black Friday, kallad Singles Day.

Veckans händelser, särskilt kring inflationen, skapar en ökad diskussion om huruvida centralbanker kan behöva ändra sin politiska hållning för att återspegla att de prisstegringar som för närvarande ses bara kan vara början på vad konsumenterna är på väg att bära när vi går mot 2022 .

I månader har de försäkrat marknaderna att inflationen är övergående, bara för att de sedan ska behöva flytta sina KPI-prognoser högre för varje möte som passerar.

En faktor som har förändrats under de senaste dagarna är att förväntningarna på räntehöjningar har flyttats mycket mer mot Federal Reserve, därav den kraftiga uppgången i US-dollarn, som nådde sina bästa nivåer mot en korg av valutor sedan juli 2020, och ser ut att gå högre

Med den överordnade KPI på 31-årshögsta och på väg att gå högre verkar marknaderna prissätta utsikterna för två amerikanska räntehöjningar i slutet av nästa år, en kraftig förändring från där vi var för bara två månader sedan.

När vi kommer till slutet av veckan har det varit en stabil vecka för europeiska aktier, där FTSE100 har nått ett beröringsavstånd från nivån 7 400 och dess tredje veckouppgång i rad.

Det kommer också att bli en positiv vecka för DAX även om framstegen har varit glaciala, med den enda informationen att notera idag är återigen utanför USA, med de senaste JOLTS lediga jobbdata för september och Michigan konsumentförtroende för november .

Det fanns en utbredd förväntning om att september mycket väl skulle kunna ge en stor ökning av lönesumman i USA, på grund av upprullningen av olika statliga stimulansåtgärder. Även om det siffran så småningom uppgraderades till 312 000 från 194 000 tyder den svaga karaktären på att antalet lediga jobb mycket väl kan ha ökat. I augusti sjönk antalet lediga jobb till 10,44 miljoner från 11,1 miljoner, men avsaknaden av löneförskott i septembersiffrorna tyder på att vakanserna mycket väl kan ha ökat.

Förväntningarna är ett fall till drygt 10 miljoner, men det skulle inte vara en överraskning att se en rörelse åt andra hållet, högre med tanke på de svaga sysselsättningsrapporterna under den månaden.

Konsumentförtroendet i Michigan förväntas förbättras något till 72,5, från 71,7, medan inflationsförväntningarna förväntas stiga mot 5 % från 4,8 %

EURUSD – på kurs mot 1.1400-området efter att ha brutit under 1.1500-området. Vi har potential att gå mot 1,1170, nu har 1,1500 gett vika. Vi har fortfarande motstånd vid 1.1620-området, som vi måste övervinna för att stabilisera oss.

GBPUSD – nu under 1,3400 och de lägsta nivåerna i år, risken är nu för en rörelse mot 1,3160. Vi måste komma tillbaka över 1,3420 för att stabilisera och återinrikta 1,3600.

EURGBP – fortsätter att hitta motstånd vid 200-dagars MA och 0,8580-området. En brytning under 0,8520 öppnar 0,8470-området.

USDJPY – allt klart för en återgång till de tidigare topparna på 114,75, på ett avbrott över området 114,20. Medan under 114,20-området är risken för en återgång till 113,80-området.

[ad_2]

Source link