Marknadsöversikt. Europa är inställd på högre öppning, i nyckelvecka för Fed och Bank of England

[ad_1]

news_22_feb_1_euro_usdTrots att både Amazon och Apple saknade förväntningar på sina senaste kvartalssiffror, lyckades de amerikanska marknaderna fortfarande avsluta oktober månad med sin bästa månatliga uppgång i år, samt lyckades avsluta veckan på rekordhöga stängningar.

De europeiska marknaderna avslutade också veckan, och månaden högre, trots att de avslutade veckan på baksidan, med FTSE100 med sin bästa veckostängning på 20 månader.

När vi blickar framåt mot den första veckan i november finns det fortfarande oro för ekonomin i Kina efter att det senaste PMI för tillverkning och tjänster visade ytterligare svaghet i oktober.

Motståndskraften på marknaderna är desto mer överraskande med tanke på mängden dystra rubriker om stigande inflationstryck, effekterna av störningar i leveranskedjan och deras framtida inverkan på företagens vinstmarginaler och konsumenternas disponibla inkomster.

Under normala omständigheter skulle detta verkligen vara ett problem i en tid när centralbankerna verkar vara redo att dra ner på sina storskaliga stimuleringsprogram som svar på den senaste tidens kraftiga uppgång i inflationsförväntningarna, med alla ögon på veckans RBA, Federal Reserve och Bank of England räntemöten, där alla tre förväntas ändra sina policyinställningar till viss del, antingen denna vecka eller före årets slut.

Företagsresultaten har hittills varit ganska positiva, och särskilt uppmuntrande har vi sett att företag har kunnat föra över prisökningar till konsumenterna utan antydan till efterfrågeförstöring. En stor anledning till konsumenternas motståndskraft torde ha varit att de stora statliga finanspolitiska åtgärderna har visat sig vara en anständig buffert för konsumenternas balansräkningar när priserna stiger.

Huruvida det återstår att vara fallet är öppet att ifrågasätta, men det faktum att arbetslösheten nästan är tillbaka nära de nivåer som den var före pandemin är välkomna nyheter för regeringar som var oroade över den omfattande skada pandemin kan ha åstadkommit på arbetsmarknaden.

I USA är de fortsatta anspråken nu nere på 2,2 miljoner, nivåer som senast sågs i början av 2016, och bara 500 000 högre än de var före nedstängningen i mars 2020, då de var i genomsnitt 1,7 miljoner.

När vi ser fram emot dagens öppning av marknaden kan vi förvänta oss en positiv start på veckan, efter att Nikkei 225:an kom iväg efter en avgörande seger för de regerande liberaldemokraterna, som behöll sin majoritet i helgens val, och när vi tittar på de senaste ekonomiska tillkännagivandena i form av PMI-siffror för tillverkningsindustrin från Storbritannien och USA som förväntas förbli ganska motståndskraftiga.

De brittiska siffrorna förväntas bekräftas till 57,7, medan de senaste amerikanska ISM-tillverkningssiffrorna, som drog tillbaka över 60 i september, ser ut att stanna där i oktobersiffrorna, och kommer in på 60,4, oavsett hur priserna betalas, som har sjunkit de senaste veckorna kan stiga igen till 82,5, från 81,2.

De europeiska PMI-siffrorna kommer ut imorgon på grund av en semester i Frankrike och Italien, medan amerikanska marknader är inställda på att öppna 13:30 på grund av att amerikanska klockor inte går tillbaka förrän nästa helg.

EUR/USD – gled tillbaka från 50-dagars MA och 1,1700-området som ser ut att bli ett viktigt motstånd om vi ska bryta oss ur den nuvarande nedåtgående trenden. Glid tillbaka under 1,1620 och se ut för ett omtest av oktobers lägsta nivåer på 1,1520, och potentiellt 1,1460-området.

GBP/USD – gled under 50-dagars MA vid 1,3720 och har testat stöd vid 1,3670-området. En rörelse genom 1,3670 öppnar potentialen för en rörelse mot 1,3570. Vi behöver se en rörelse tillbaka över 1,3730 för att stabiliseras.

EUR/GBP – förra veckans misslyckande under 0,8400-området såg att euron pressades tillbaka högre men har hittills inte kunnat ta sig igenom 0,8480-området. Ett avbrott under 0,8400-området är inriktat på 0,8280-nivån. Vi måste bryta över 0,8480-nivån för att rikta in oss på 0,8520-området.

USD/JPY – hitta stöd i 113.20-området. Toppen i november 2017 på 114,75 är fortfarande det viktigaste motståndet. 113.20-området är nästa nyckelstöd, följt av 112.40-området.

[ad_2]

Source link