Marknadsöversikt. Dollarkanter högre; Löneutsläpp kan cementera Fed avsmalnande

[ad_1]

news_22_feb_dollar_usdDollarn steg högre fredag ​​inför publiceringen av den efterlängtade månatliga amerikanska jobbrapporten, som ser ut att kunna bekräfta antaganden om att Federal Reserve kommer att börja normalisera penningpolitiken i november.

Klockan 02:55 ET (0755 GMT) handlade dollarindexet, som spårar greenbacken mot en korg med sex andra valutor, 0,1% lägre vid 94,305, bara marginellt under förra veckans 94,504 -topp, den högsta nivån sedan september 2020.

USD/JPY steg 0,3% till 111,89, strax under en månads högsta, EUR/USD sjönk till 1,1547, nära en 14-månaders lägsta, GBP/USD föll 0,1% till 1,3603, medan den riskkänsliga AUD/USD sjönk 0,2% till 0,7299.

Federal Reserve meddelade vid sitt senaste möte att den sannolikt kommer att börja minska sina månatliga obligationsinköp så snart som i november för att följas av räntehöjningar potentiellt nästa år.

Icke -jordbrukslön förväntas stiga med 500 000 i september, en kraftig förbättring från augusti 235 000 ökning.

Det kan dock finnas utrymme för fler jobb att skapa, särskilt efter att privat lönehanterare ADP rapporterade att 568 000 jobb tillkom från den privata sektorn i september, långt före förväntningarna. Förra veckans arbetslösa påståenden föreslog också att arbetsmarknaden återhämtade sig från en mjuk patch som utlöstes av Delta-variant Covid-19. De ursprungliga fordringarna sjönk med mer än väntat till 326 000 (även om detta är efter skärningspunkten för september-sysselsättningsrapporten.

”Den här månadens amerikanska jobbrapport kommer sannolikt bara att behöva rensa de lägsta hindren för att hålla Fed på rätt spår; vissa analytiker föreslår det så länge [the] USA: s ekonomi skapar minst 100 000 nya jobb, Fed kommer att känna sig bekväm med att tillkännage sin avsmalnande plan ”, säger Matthew Weller, Global Head of Market Research på GAIN Capital.

Väg något på safe haven dollar fredagen var nyheten att den amerikanska senaten röstade sent på torsdagen för att tillfälligt höja skuldtaket och därmed avvärja en katastrofal skuldsättning, åtminstone för tillfället.

På andra håll steg USD/CNY med 0,1% till 6,4493 efter att Kinas tjänstesektor återvände till tillväxten i september, med indexet för inköpschefer för Caixin -tjänster på 53,4 i september. Det hade sjunkit till 46,7 i augusti under vikten av utbredda Covid-19-drivna avstängningar. People’s Bank of China kunde tömma likviditet från systemet efter Golden Week -semestern utan att utlösa någon nämnvärd volatilitet.

USD/INR steg 0,3% till 75,014 efter att Indiens centralbank höll styrräntan oförändrad på rekordlåga för ett åttonde möte i rad, i ett försök att stödja landets begynnande återhämtning från skadorna som orsakades av pandemin.

I Europa stärktes euron under tiden 0,4% mot den polska zlotyn, efter ett polskt författningsdomstolsbeslut som ifrågasatte EU -rättens företräde. Domen kommer att göra det svårare för EU att inte bara betala ut de medel som är avsedda för återhämtningen efter pandemin, utan alla andra överföringar under EU-budgeten.

[ad_2]

Source link