Marknadsöversikt. Detaljhandeln i Storbritannien kommer att minska för tredje månaden i rad

[ad_1]

jobbnyheterI slutet av ännu en hackig vecka för de europeiska marknaderna verkar sentimentet ha blivit mycket bräckligare, med rörelserna i obligationsräntorna som återspeglar oro för att vi är på väg mot en avmattning av tillväxten.

Gårdagens prisåtgärd såg ett hav av rött för marknader i Europa där den största smärtan kändes av detaljhandeln efter veckans vinstvarningar från de amerikanska detaljhandelsjättarna Walmart, Target och Kohl’s.

Amerikanska marknader har också sett en stor försäljning den här veckan, där både S&P500 och Nasdaq 100 lyckades hålla sig över sina lägsta nivåer från förra veckan på 3 858 och 11 692, samtidigt som de avslutade dagen lägre för andra dagen i rad. De asiatiska marknaderna har å andra sidan sett en stark återhämtning i morse efter att Kina sänkt sin 5-åriga ränta på lån med 15 punkter, för andra gången i år.

Följaktligen ser de europeiska marknaderna ut att öppna högre i morse i slutet av ännu en berg-och-dalbana för investerare.

Det enda som är gynnsamt från försäljningen de senaste två dagarna var att vi lyckades stänga väl från förra veckans låga nivåer, vilket tyder på en allmän ovilja att bli för baisse för snabbt. Som sagt, varje enskild rekyl vi har sett sedan början av april har sett en återhämtning grundare än den föregående följt av en lägre låg.

En annan sak som också har blivit tydligare den här veckan, har varit en anmärkningsvärd tonförändring i kommentarer från Fed-tjänstemän, och tycks indikera ökande oro för att nuvarande inflationsnivåer fastnar. Powells kommentarer på onsdagen verkar mjuka upp marknaden inför utsikterna till mer aggressiva ränterörelser.

När vi blickar framåt mot dagens europeiska öppna, kommer vi att leta efter en ytterligare inblick i den skada som en rekordstor 9% UK CPI har gjort på aptiten för brittiska shoppare att gå ut och spendera pengar, som de senaste Gfk konsumenternas förtroendesiffror för maj föll till rekordlåga -40 i data som släpptes i morse, en verkligt nykter reflektion av hur mycket skada den stigande inflationen gör på konsumenternas sentiment.

Efter en stark start på året i januari har detaljhandeln i Storbritannien minskat med -0,5 % i februari och -1,4 % i mars, drabbat av stigande priser och konsumentförtroende tillbaka på nivåer som senast sågs 2008.

Marsnedgången på -1,4% drevs av en kraftig nedgång i bränsleförsäljningen, eftersom de stigande levnadskostnaderna fick konsumenterna att minska på icke-nödvändiga utgifter och köra mindre bilar.

Inte nog med det, februari reviderades också ned, från -0,3% till -0,5%.

Genom att skära ner på sina utgifter kommer konsumenterna också att ha haft ett öga på den kommande ökningen av energiräkningar, såväl som andra prisökningar, som skulle drabba deras plånbok i april, och såg att KPI ökade till rekordhöga 9 % i siffror som släpptes tidigare i veckan.

De senaste BRC-siffrorna för detaljhandelsförsäljning visade att försäljningen av likadana priser sjönk med 1,7 % i april, så högre priser har verkligen en effekt på utgiftsmönster.

På den positiva sidan kan påskperioden se en ökning av utgifterna för resor och fritid eftersom konsumenterna drar nytta av det senare påsklovet, även om det med de olika reseproblemen kanske inte erbjuder den hiss som det kunde ha gjort tidigare.

Förväntningarna är på en nedgång på -0,3% inklusive bränsleförsäljningen, men det skulle inte förvåna att se en mycket större nedgång.

EUR/USD – verkar bygga en bas vid 1,0340-området, men vi behöver se en rörelse genom 1,0650-området för att göra saker intressanta och signalera en rörelse mot 1,0820. Biasen kvarstår för en nedgång mot paritet, medan den är under 1,0650.

GBP/USD – flyttade upp till 1,2520-området med ett stödområde på 1,2320-området, såväl som de senaste bottennivåerna på 1,2150. Medan under 1,2630-nivån kvarstår risken för en rörelse bakåt mot 1,2000, vid ett brott under 1,2150.

EUR/GBP – hitta lite motstånd strax under 0,8500-området, med starkare motstånd vid 0,8520/30-området. Stödet förblir nere nära 0,8420-området.

USD/JPY – finner stöd strax ovanför 126,80-området. Detta är ett viktigt stödområde, med ett avbrott under målet 123,00. Så länge 126.80 håller så förblir en rörelse mot 135.00 områdesmålet intakt.

[ad_2]

Source link