Marknadsöversikt. De europeiska marknaderna väntar ytterligare en vecka med vinster


Igår var det ännu en positiv dag för europeiska aktier, med DAX, Stoxx600 och FTSE250 som alla satte nya rekordhöjder. Däremot utförde FTSE100 sitt vanliga trick för att vara den fleråriga festpoppen, genom att glida lägre när ett antal stora blå chips gick ex-utdelning.

Dow och S & P500 lyckades på samma sätt också lägga upp nya rekordhöga nivåer, trots en varmare än väntat amerikansk PPI -rapport för juli som nådde rekordhöga 7,8%, en ökning med 0,6%jämfört med föregående månad, medan kärnpriserna hoppade till 6,2%.

Den kraftiga ökningen i PPI i juli verkar ha tagit marknaden något ovetande efter att onsdagens uppgifter visade att juli -KPI höjde sig. Denna skarpa skillnad mellan PPI och KPI har gjort att vattnet blir så lerigt när det gäller den övergående berättelsen, med tanke på att vinstmarginalerna kan börja komma att pressas om de inte går igenom. Föga förvånande USA: s 10-åriga avkastning steg tillbaka mot topparna i veckan, men aktiemarknaderna uppmuntrades mer av ytterligare ett fall i veckolösa arbetslösa fordringar till 375 000.

För närvarande verkar marknaderna arbeta utifrån antagandet om att en avsmalning kommer och blir bekväm med den idén, och så länge som diskussionen inte går över till det mer känsliga ämnet räntehöjningar, då är den nuvarande trenden med högre toppar ser ut att fortsätta.

Asiatiska marknader som har halkat efter i viss utsträckning den här veckan, över oro kring stigande infektionshastigheter och eftersläpande vaccinationsnivåer i hela regionen, liksom en mer interventionistisk kinesisk tillsynsmyndighet ser ut att avsluta veckan på en blandad nivå, medan marknader här i Europa ser ut att öppna något högre.

Det ser ut att bli en lugn dag på datafronten, med de enda anmärkningsvärda import- och exportpriserna i juli och den senaste University of Michigan Consumer Sentiment -undersökningen för augusti, tillsammans med de senaste konsumenternas inflationsförväntningar.

Den amerikanska dollarn ser ut att vara på väg för sin andra på varandra följande positiva vecka, med utsikterna att ytterligare förbättringar på datafronten mycket väl skulle kunna driva den igenom veckans högsta fyra månader och till nivåer som senast sågs i november förra året.

Pundet å andra sidan har haft en nedslående vecka, trots bekräftelse att den brittiska ekonomin återhämtade sig starkt under andra kvartalet, men det fanns svagheter i siffrorna, särskilt i byggproduktionen, liksom industriproduktionen, vilket visade betydande svaghet. Denna klumpiga återhämtning ser ut att fortsätta in under tredje kvartalet, men på ett ljusare sätt såg vi starka privata konsumtionsvinster som steg 7,3%, långt över förväntan.

EURUSD – att hitta stöd vid dubbla nedgångar på 1.1704, men vi måste återhämta oss genom 1.1770 -området och se potentialen för en återgång till 1.1830. Ett drag under 1.1700 öppnar utsikterna till en rörelse mot november -nedgången vid 1.1603.

GBPUSD – kommer under ytterligare tryck med stöd på 1.3800 som ser bräckligt ut, med potential att sjunka mot 1.3780 och till och med 1.3720. Vi måste bryta över 1.3920, där vi har trendlinjeresistens från juni -topparna.

EURGBP – fann support på 0,8450 den här veckan men vi måste se ett steg över 0,8510 för att stabilisera. Medan vi är under 0,8510 har vi fortfarande potential att gå lägre mot nedgången 2020 på 0,8280. Euron måste återhämta sig över 0,8510 -nivån för att stabilisera sig och pressa tillbaka mot 0,8580.

USDJPY – hitta stöd på 110,20 -området, men måste skjuta över 110,80 för att rikta om juli -topparna. Ett drag under 110,00 omvärderar 109,80 -området. Detta är fortfarande ett viktigt stöd för ett omprov av julitopparna.Source link