Marknadsöversikt. Avsmalnande debatt flyttas mot Jackson Hole när Fed ser några framsteg

[ad_1]

forex_news_6De europeiska marknaderna fick en välkommen paus i mitten av veckan efter två dagars förluster, som stängdes högre till följd av några anständiga företagsuppdateringar och optimism över en lättnad av vissa restriktioner nästa vecka.

Amerikanska marknader avslutade dagen blandad, med Nasdaq som överträffade efter det senaste Fed-beslutet flyttade obligationsavsmalningsargumentet till Jackson Hole nästa månad, medan marknaderna i Asien återhämtade sig kraftigt på rapporter om att kinesiska tillsynsmyndigheter sa till företag att kinesiska företag skulle få komma med USA så länge de uppfyllde noteringskraven. Rebounden i Asien verkar inte översättas till en rebound i Europa med aktier här inställda på att öppna något lägre.

I går kvälls Federal Reserve-räntemöte såg den amerikanska centralbanken penningpolitiken oförändrad och behöll nivån på köp av obligationer på 120 miljarder dollar i månaden. Fed erkände att ekonomin hade kommit framåt mot målen måste titta på avsmalnande men det fanns fortfarande något kvar att gå. Beslutet var enhälligt.

På frågan om vad som betyder “betydande ytterligare framsteg” var Powell typiskt avvisande och avböjde att erbjuda mycket mer än olika banaliteter i ämnet.

Med amerikansk BNP för andra kvartalet inställd på att visa en förbättring av data som kommer att släppas senare idag, kunde inte Fed egentligen säga något annat, men marknaderna skulle vilja att de skulle vara tydligare vad “betydande ytterligare framsteg” egentligen betyder, när det gäller uppgifterna och mer specifikt arbetsmarknaden. Det är uppenbart att vi verkar lite närmare utsikterna till en avkalkning av inköp med FOMC-medlemmar som har ett “synsätt” om ämnet.

USA: s ekonomi har lyckats återhämta sig mycket bra från förra årets kraftiga BNP-fall på -31,4%. Sedan den enorma nedgången har ekonomin lyckats uppvisa tre på varandra följande kvartal av expansion, och dagens första Q2-nummer är inställda på att göra det till ett fjärde.

Under första kvartalet expanderade ekonomin med 6,4%, till stor del driven av två stora stimulansåtgärder från den amerikanska regeringen i slutet av förra året, liksom i mars.

Spilleffekterna av detta kommer att rippla över till andra kvartalet med de olika finanspolitiska ingripandena som fortsätter till september.

Tillverkningen har varit särskilt stark under andra kvartalet, medan den långsamma återhämtningen inom tjänstesektorn, tillsammans med återkomsten av temaparker, sannolikt kommer att ge den ekonomiska produktionen ett uppsving.

Förväntningarna är att den amerikanska ekonomin expanderar med 8,5% på årsbasis, med personlig konsumtion återigen som en viktig drivkraft för återhämtningen, med en ökning med 10,5%. priserna förväntas också noga övervakas med PCE-kvartalet som kommer att öka från 2,5% under första kvartalet till 6,4%. Den stora frågan är hur mycket av detta sannolikt kommer att vara övergående, och hur mycket kommer att bli klibbigare?

Förra veckan såg vi oväntat arbetslösa anspråk hoppa över 400 000 till 419 000. Förväntningen är att detta kommer att vara tillfälligt med en nedgång ner till 385 000, medan fortsatta fordringar förväntas fortsätta sin långsamma trend och sjunka under 3,2 miljoner.

Innan USA: s BNP har vi de senaste uppgifterna om godkännande och konsumentkredit i Storbritannien för juni. Med den senaste frimärkesavgiften på grund av avveckling i slutet av månaden kan vi mycket väl se att nettoutlåningen accelererar ytterligare till £ 7 miljarder från £ 6,6 miljarder i maj, även om det är osannolikt att vi kommer att se en återgång till de enorma £ 11,5 bn såg vi i mars. Godkännanden av hypotekslån förväntas komma till 84,5 tusen, medan konsumentkrediterna förväntas öka till 0,5 miljarder pund från 0,3 miljarder pund.

Det är också en stor dag för Robinhood när det blir klart för sin första handelsdag som ett offentligt företag, när de amerikanska marknaderna öppnas senare i eftermiddags, i vad som förväntas bli en av de största börsintroduktionen i år, efter Coinbases direkta notering. Det är en särskilt utmanande tid för börsintroduktioner med känslor som det är nu och med tanke på hur Coinbase, efter mycket hype, nu handlar under sitt vägledande pris på $ 250 efter en stor uppgång på dag ett.

EURUSD – kanter genom 1.1850-nivån med en ihållande paus som potentiellt riktar sig till en flytt tillbaka till 1.1975-området. Ett avbrott under stödet vid 1.1750-området har potential att rikta nedgångarna i mars till 1.1710, med förra novemberns låg på 1.1610 nästa viktiga stöd.

GBPUSD – långsamt stigande högre mot 1.4000-området, med en ihållande paus över 1.3920 / 30 behövs för att sparka på. Vi har stöd på 1,3800-området samt anständigt stöd över 1,3570-nivån förra veckan, vilket också var februari-läget.

EURGBP – har inte kunnat bryta sig under 0,8500-området. En paus här riktar sig mot en potentiell rörelse mot 0,8480-området och lägre mot 0,8280. Motstånd kommer nu in på 0,8580-området.

USDJPY – motstånd vid 110.30-området som hölls igår, med en rörelse under 109,80 som potentiellt riktar sig mot en flyttning mot 109,00-området och juli-lägen. Vi måste hålla under 110.30 för att detta drag ska utvecklas.

[ad_2]

Source link