MarketAxess berikar dataintelligenssviten genom lanseringen av MKTX 400 Index


MarketAxess Holdings Inc. (NASDAQ:MKTX), operatören av en ledande elektronisk handelsplattform för räntebärande värdepapper, och leverantören av marknadsdata och post-trade-tjänster för de globala räntemarknaderna, tillkännagav idag lanseringen av MKTX US Investment Grade 400 Corporate Bond Index (MKTX 400 Index). Lanseringen av MarketAxess första handelsbara index understryker företagets långsiktiga engagemang för att skapa innovativa och handlingsbara datalösningar på räntemarknaden.

MKTX 400 Index, som administreras av MarketAxess Technologies Inc., spårar resultatet för 400 US-dollar denominerade företagsobligationer av investeringsklass med högre likviditet än genomsnittet i förhållande till den bredare amerikanska företagsobligationsmarknaden. Drivs av MarketAxess egenutvecklade likviditets- och prissättningsdata – Relative Liquidity Score och Composite+™ prissättningsmotor – indexet kombinerar handlingsbar likviditet med bred marknadsexponering.

Chris Concannon, VD och Chief Operating Officer på MarketAxess, kommenterade,

“MarketAxess har en unik syn på den traditionellt fragmenterade och mindre likvida räntemarknaden. Vi utnyttjar våra proprietära datakällor för att konstruera ett index med förbättrad likviditet, transparens och hög tillgänglighet för de ingående obligationerna.”

MarketAxess datafunktioner stödjer prissättning i realtid, likviditetsbedömning och värdering, vilket möjliggör större transparens och säljbarhet i indexprodukter. Tillämpningen av omsättbara och likvida index sträcker sig bortom ETF:er för att förbättra portföljfunktioner, såsom taktiska justeringar, optimering av kassapositioner, ombalansering, diversifiering, strömlinjeformade processer för att skapa/lösa in och bygga blockportföljer, samt agera som substitut för CDX- eller TRS-fordon.

Kat Sweeney, chef för index- och ETF-lösningar på MarketAxess, tillade,

“Vi har sett i vår data hur indexprodukter som ETF:er förändrar obligationsmarknaden, och vi tror att de kommer att bli en allt viktigare drivkraft för marknaden. Vårt MKTX 400-index prioriterar handel och likviditet. Genom att definiera det godtagbara obligationsuniversumet med likviditetsfaktorer kan vi hjälpa till att minska kostnaderna för implementering, öka dubbelsidigt marknadsdeltagande och förbättra transparensen, utan att avvika från traditionella marknadsprestandamått.”Source link