Marex Group lanserar italienska certifikatutbud


Marex Financial, den investeringsklassade emittenten och ett dotterbolag till Marex Group, förser nu den italienska marknaden med innovativa, flexibla och högteknologiska investeringslösningar.

Med den senaste tekniken och konkurrenskraftiga priser skapar och utfärdar Marex Financial Products-team investeringscertifikat i aktier, krediter, valuta, råvaror och fonder som backas upp av Marex Financials BBB investment grade rating från S&P Global Ratings.

Teamet har lång erfarenhet av de finansiella marknaderna och hanterar alla processer från design till skapande. Som emittent har den ett internt team som ansvarar för strukturering, marknadsskapande och livscykelhändelser.

Det Londonbaserade Marex Financial Products-teamet som ansvarar för det italienska och Ticino-certifikatutbudet består av Carlo Ceriani, Antonio Manfrè och Guido Clemente. De utvecklar erbjudandet på EuroTLX med en flexibel produktuppsättning och genererar tematiska idéer som riktar sig till finansiella rådgivare, privata banker, familjekontor, kapital- och förmögenhetsförvaltare.

“I Italien kommer vi initialt att fokusera på EuroTLX-marknaden och sedan expandera till andra marknader. Vi använder en “snabbspår”-procedur för att lista våra produkter som kommer att tillåta notering på en arbetsdag, vilket kommer att vara bland de snabbaste på marknaden,” kommenterade Carlo Ceriani, affärsutvecklingschef, och tillade att “Alla våra Marex Financial utfärdade produkter kommer att ha ett italienskt ISIN utfärdat av Bank of Italy “.

Antonio Manfré, affärsutvecklingschef, tillade:

“Vi är glada över att fokusera på den italienska marknaden. Vi tror att vi tillför ny innovation, teknologi och flexibilitet till det här utrymmet, med stöd av Marex’s rating för investeringsklass”.Source link