LSEG tillhandahåller ny handels- och clearingteknologiplattform till Qatar Stock Exchange


London Stock Exchange Group plc (LSEG) meddelade idag att de har ingått ett avtal om att tillhandahålla sin handels-, clearing- och marknadsövervakningsteknologi till Qatar Stock Exchange (QSE). Den nya plattformen kommer att ersätta QSE:s befintliga handels- och marknadsövervakningssystem och kommer att göra det möjligt för QSE att expandera till derivathandel genom att lägga till clearinghusteknologin.

Den nya QSE-lösningen kommer att baseras på LSEG:s produktsvit för finansiella marknader, ett robust, skalbart och högpresterande teknologierbjudande, som inkluderar handel, marknadsdata, dataanalys, riskhantering, marknadsövervakning, clearing och CSD-funktioner. Genom att använda en gemensam grund följer alla produkter en enhetlig arkitektur och delar samma tekniska ramverk, datakonstruktioner och programvaruteknik.

Vid slutförandet av detta projekt kommer QSE att ha en beprövad teknologilösning som erbjuder hög prestanda, matchning med låg latens; toppmodern riskhantering i realtid och CCP-kapacitet; och en kraftfull marknadsövervakningslösning inklusive marknadsdatavisualisering och analys.

LSEG:s finansmarknadsteknologiprodukter används av över 25 finansmarknadsinfrastrukturoperatörer över hela världen, inklusive Johannesburg Stock Exchange, Singapore Exchange och LSEG.

Peter Jessup, chef för Market Infrastructure Business Development, Trading & Banking Solutions, LSEG, sa:

“Vi är glada över att ha flera av våra produkter utvalda av QSE för att driva deras marknad och clearinghus och utgöra grunden för QSE:s pågående tillväxt.”

Tamim Hamad Al-Kawari, VD för Qatar Stock Exchange, kommenterade:

“QSE ser fram emot att arbeta med LSEG för att förse oss med branschledande motståndskraft, prestanda och affärskapacitet. Implementeringen av denna teknik kommer att göra det möjligt för QSE och dess kunder att bana väg för QSE att bli den ledande finansmarknadsinnovatören i regionen.”

Source link