LSE välkomnar Literacy Capital till specialfondssegmentet för huvudmarknaden


Londonbörsen välkomnar idag Literacy Capital plc till specialfondssegmentet på huvudmarknaden under rubriken “BOKA” och med ett börsvärde på 96 miljoner pund.

Literacy Capital grundades 2017 av Paul Pindar, ordförande, och Richard Pindar, VD, för att uppnå långsiktig kapitaltillväxt genom att göra investeringar i en diversifierad portfölj av privata brittiska företag.

Literacy Capital har investerat i en portfölj av investeringar som består av privata, onoterade värdepapper i företag som spänner över olika sektorer. Med fokus på investeringar i underutnyttjade delar av marknaden, vanligtvis familjeägda och grundarledda företag, syftar Literacy Capital till att hjälpa ledningsteam att uppnå långsiktig framgång.

Paul Pindar, ordförande, sa:

”Literacy Capital är mycket glada över att få denna övertygande möjlighet att marknadsföra, vilket ger investerare tillgång till ett differentierat investeringssätt till private equity.

Vi tror att vi har ett unikt erbjudande, ett alternativt sätt att arbeta med grundare och ägare av småföretag som erbjuder starkt, långsiktigt investeringsstöd med ett socialt syfte i centrum. Vi investerar i grundarledda och grundareägda företag som vi kan arbeta nära med som engagerade och aktiva aktieägare för att erbjuda vägledning och uppmuntra innovation i denna underbetjäna del av marknaden. ”Source link