LPA anställer Kristian Liiv som ny regionchef för Skandinavien


Kapitalmarknadsteknologi- och rådgivningsföretaget LPA offentliggjorde idag anställningen av Kristian Liiv som ny regionchef för Skandinavien.

I denna roll kommer Liiv att leda kundrelationer i Norge, Sverige, Finland och Danmark för LPA, och ansvara för affärsutveckling, strategi och tillväxt av LPA:s verksamhet i regionen. Mr Liiv kommer att vara baserad i Stockholm, Sverige och kommer att arbeta för att hjälpa LPA:s kunder att transformera och digitalisera sin verksamhet, maximera produktiviteten och säkerställa regelefterlevnad.

Kristian Liiv har över 20 års internationell erfarenhet inom finansteknik och banksektorn, med stora företag som FIS, Provenir, Klarna, SEB och Swedbank, och stor kunskap och expertis inom risk-, kredit- och kundrelationshantering.

Peter Schurau, VD för LPA, kommenterade:

“LPA har drivit på digitaliseringen av kapitalmarknadsverksamheten i över 20 år och det är viktigt att vi fortsätter att bygga upp vår närvaro i hela den skandinaviska regionen. Kristians expertis och kunskap om marknaden för finansiella tjänster kommer oerhört att hjälpa till att frigöra vår potential i regionen och leverera LPAs teknologi och rådgivningslösningar till våra kunder i Norge, Sverige, Finland och Danmark.”

I en kommentar till sin utnämning sa Kristian Liiv:

”Jag är mycket glad över att få leda LPA:s kundrelationer i Skandinavien och öka dess närvaro på marknaden. LPA är en snabbt växande leverantör med expertis i att frigöra potential inom finansbranschen, och det är min ambition att föra denna expertis till en bredare skandinavisk kundbas. LPA:s första kund var faktiskt i Skandinavien och jag ser fram emot att ge LPA:s gedigna kunskap om finansmarknaden och kraftfulla teknologi till fler kunder i regionen.”

Source link