London Stock Exchange Group tillkännager strategisk investering i Floww


London Stock Exchange Group (LSEG) tillkännagav idag en strategisk investering och ett långsiktigt partnerskap med Floww, en plattform som förbinder investerare med privata företag.

Partnerskapet gör det möjligt för LSEG att stödja privata företag med det kapital de behöver för att växa och positionerar börsen för att driva innovation inom handel och posthandel.

Tillsammans med Floww kommer LSEG att bygga ett globalt nätverk av privata företag och investerare som kommer att ha digitala och skalbara lösningar till sitt förfogande, inklusive för att stödja privat primärkapitalanskaffning och likviditet. Det är det senaste draget av LSEG som en del av dess strategi att modernisera kapitalmarknaderna och ytterligare bygga upp sin närvaro på de privata marknaderna.

Flowws växande digitala plattform har redan 7 000 företagsprofiler och 70 riskkapitalföretag, vilket gör det möjligt för ambitiösa företag att få tillgång till kapital samtidigt som det ger större möjligheter för investerare. Plattformen tillhandahåller en standardiserad och pålitlig datakälla, vilket gör att investerare kan övervaka och spåra sina investeringar samt identifiera nya.

LSEG kommer att samarbeta med Floww för att hjälpa till att lansera deras privata primärkapitalanskaffningsfacilitet, samtidigt som de utforskar likviditets- och sekundärmarknadsalternativ, inklusive genom användning av ny teknik.

Murray Roos, Group Head, Capital Markets, LSEG sa:

“Vi är glada över att samarbeta med Floww och dess växande nätverk av privata företag. Vi fortsätter att stödja digitaliseringen av kapitalmarknaderna och nästa steg i detta är att koppla ihop investerare med morgondagens potentiella enhörningar. Genom Floww kan investerare se sina privata portföljer i realtid och identifiera nya möjligheter.”

Martijn De Wever, Floww VD tillade:

“Floww är hedrad att samarbeta med London Stock Exchange Group – marknaden för privata tillgångar växer snabbt till över 5 miljarder pund men traditionell infrastruktur hänger inte med. Tillsammans med LSEG kopplar vi ihop den privata marknaden med transaktioner och data. Vår plattform ger global tillgång till kapital för entreprenörer och större möjligheter för investerare baserat på meriter och korrekt data.”

När Floww växer kommer LSEG att kunna dra nytta av sin erfarenhet som en leverantör av flera tillgångsklasser, marknadsledande data- och analysleverantör med expertis inom finansmarknadens infrastruktur, samtidigt som det tillför värde genom handel, livestreaming och datalösningar. Investeringen kommer att stödja Floww med implementeringen av dess produktfärdplan och skapandet av ytterligare kompletterande tjänster, inklusive anslutningen av Flowws plattform med LSEG Issuer Services.Source link