London Stock Exchange Group förvärvar MayStreet

[ad_1]

London Stock Exchange Group (LSEG) meddelar att de har tecknat ett avtal om att förvärva leverantören av marknadsdatalösningar MayStreet.

MayStreet grundades 2012 och tillhandahåller högkvalitativ global låg latensteknologi och marknadsdata till över 65 branschdeltagare, inklusive banker, kapitalförvaltare och hedgefonder. MayStreet har ett befintligt kommersiellt partnerskap med LSEG för att stödja LSEG:s Real-Time Direct-flödeserbjudande. Det har också fungerat som marknadsdataleverantör till SEC:s Market Information Data Analytics System (MIDAS) sedan 2019.

Förvärvet förbättrar avsevärt LSEG:s Enterprise Data Solutions-verksamhet, och utökar LSEG:s kapacitet över latensspektrumet genom ett globalt nätverk med låg latens med över 300 kors-tillgångar, börser och handelsplatser. Detta breddar och kompletterar LSEG:s realtidsflöden och historiska marknadsdata värdeförslag, särskilt för front office-kunder, som använder dessa lösningar för att stödja forskning och strategiutveckling och för att driva elektroniska handelsapplikationer.

Andrea Remyn Stone, Group Head, Data & Analytics, LSEG, sa:

“Att kombinera LSEG:s starka meritlista som ledare inom Enterprise Data med MayStreets expertis i att tillhandahålla data med låg latens och innovativ molnteknik representerar ett spännande kunderbjudande. Vi har nu en fantastisk möjlighet att avsevärt förbättra bredden av vårt dataerbjudande med låg latens, och säkerställa att vi levererar enastående högkvalitativ data på ett flexibelt sätt över latensspektrumet till vår globala kundbas.”

Patrick Flannery, verkställande direktör och medgrundare, MayStreet sa:

“Vi är glada över att ansluta oss till LSEG i en spännande tid för marknaden. Efterfrågan på högkvalitativ data med låg latens har aldrig varit större. LSEG:s globala skala och etablerade position kommer att göra det möjligt för oss att bättre betjäna kunder och erbjuda innovativa lösningar för att stödja handels- och investeringsbeslut.”

Efter färdigställandet kommer MayStreet att ingå i Enterprise Data Solutions-verksamheten inom LSEG:s Data & Analytics-division. Förvärvet förväntas slutföras under H1 2022.

Villkoren för transaktionen har inte offentliggjorts.


[ad_2]

Source link