Liquidnet utser James Rubinstein till ny chef för EQS, Americas


Liquidnet, en ledande byråmäklare, tillkännagav idag utnämningen av James Rubinstein till Head of Execution and Quantitative Services (EQS), Americas.

Baserad i New York rapporterar Mr Rubinstein direkt till Rob Laible, Global Head of Equities. I sin roll kommer han att ansvara för att sätta den strategiska riktningen och leda satsningen för Liquidnets EQS-erbjudande i regionen.

Mr Rubinstein tar med sig över två decennier av erfarenhet till rollen, efter att ha kommit till Liquidnet från BNP Paribas där han var chef för Electronic Equities Product, Americas. Före BNP tillbringade han tre år hos Deutsche Bank som chef för Electronic Equities, Americas, där han var ansvarig för algoritmutveckling, kvantitativ forskning, transaktionskostnadsanalys, kundrådgivning och likviditetsstrategi.

Han kom till Deutsche Bank från UBS där han tillbringade 12 år som Americas Head of Algorithms and Analytics.

Rob Laible, Global Head of Equities, sa:

“Att anställa James är ytterligare ett steg framåt i att förbättra vårt EQS-erbjudande i USA. Hans djupa tekniska kunskap och meritlista av att leverera innovativa, marknadsdrivna lösningar positionerar oss väl för att driva tillväxt.”

James Rubinstein, Head of Execution and Quantitative Services, Americas, kommenterade:

“Liquidnets Equity-franchise har enorm potential. Dess djupa och mångsidiga pool av institutionell likviditet, kombinerat med dess teknologi, talang och pålitliga varumärke gör att vi har goda förutsättningar att möta våra medlemmars föränderliga behov.”

Liquidnet lanserade sin EQS-verksamhet 2014. Sedan dess har erbjudandet utvecklats till att omfatta handelsanalyser, algoritmer, ETF:er, high-touch, interregion- och programhandel.Source link