Leverate-grundarna Itai Damti och Doron Somech får 1,2 miljarder dollar värdering för ny fintech-enhet

[ad_1]

En annan fintech-unicorn föddes idag som nätbanksplattform och lösningsleverantören Unit (unit.co) samlade in 100 miljoner dollar, till en värdering av 1,2 miljarder dollar.

Itai Damti

Forexindustrins observatörer kommer att notera att Units grundare Itai Damti, som fungerar som VD för Unit, och Doron Somech (CTO) var bland grundarna av FX/CFDs-plattformen och teknikleverantören Leverate. Båda lämnade företaget 2015-16 och gick med igen cirka tre år senare för att grunda Unit. Leverate fortsätter att drivas av Ran Strauss, en av företagets andra medgrundare.

Enhetsrundan leddes av riskkapitalföretaget Insight Partners, med deltagande från befintliga investerare inklusive Accel, Better Tomorrow Ventures, Aleph, Flourish Ventures och TLV Partners. Nya investerare Moving Capital och Stepstone investerade också i runda.

Unit bygger en plattform för att driva nästa generations finansiella tjänster. Företagets banking-as-a-service API hjälper finansinstitutioner att lansera nya bankprodukter på veckor – inte år. Enhetens instrumentpanel och svit med API:er, SDK:er och vitmärkta användargränssnitt gör det möjligt för utvecklare att bygga in finansiella funktioner i sin produkt – kort, konton, betalningar, utlåning och mer.


[ad_2]

Source link