Leucadia Asset Management inleder en strategisk relation med Illuminate Financial

[ad_1]

Leucadia Asset Management, kapitalförvaltningsavdelningen för Jefferies Financial Group Inc. (NYSE:JEF), tillkännagav idag en strategisk relation med Illuminate Financial Management, ett riskkapitalföretag som investerar i företag och teknologier i framkanten av finansbranschen. I samband med transaktionen kommer Leucadia Asset Management att åta sig att investera i Illuminate Financial Managements riskkapitalstrategi.

Illuminate Financial Management är ett avhandlingsdrivet riskkapitalföretag dedikerat till fintech- och företagsprogramvaruföretag som bygger tekniska lösningar för finansiella tjänster. Befintliga investerare från Illuminate Financial Managements tidigare fonder kommer att fortsätta som ytterligare ankarinvesterare i den tredje fonden, inklusive JP Morgan, S&P Global och Deutsche Börse Group.

“Illuminate Financial Management har en enorm erfarenhet av att stödja företag som identifierar och löser problem inom finansiella tjänster, en sektor där Jefferies länge har haft expertis och kan ge kritiska insikter. Denna strategiska relation med Leucadia Asset Management kommer att hjälpa till att utöka Illuminate Financial Managements differentierade position och framgång, och expertisen hos Illuminate Financial Management och dess tillgång till spjutspetsteknologier och företag kommer också att gynna Jefferies, säger Nick Daraviras och Sol Kumin, Co- Presidenter för Leucadia Asset Management.

“Illuminate Financial Managements förmåga att fortsätta identifiera investeringar som drar nytta av nästa generations fintech och andra teknologier för finansiella tjänster kommer att förbättras avsevärt av insikterna och erfarenheterna från Leucadia Asset Management, såväl som av Jefferies expertis och branschledarskap. Resurserna och stödet från Leucadia Asset Management-plattformen kommer också att göra det möjligt för oss att koncentrera oss på att hitta och finansiera de bästa möjligheterna för våra investerare,” tillade Mark Beeston, grundare och managing partner för Illuminate Financial Management.


[ad_2]

Source link