Kraken utser Carrie Dolan till CFO

[ad_1]

Kraken, en av världens största plattformar för digitala tillgångar, har stärkt sitt ledningsteam med Carrie Dolan, en erkänd veteran inom finansiella tjänster inom snabbväxande fintech- och Fortune 500-företag.

Som nyutnämnd CFO för Kraken kommer Carrie Dolan att spela en nyckelroll i genomförandet av Krakens strategi att bli den valda kryptoportalen för både privata och professionella investerare.

Dolan kommer till Kraken från Tradeshift, en digital betalnings- och handelsfinansieringsplattform, där hon framgångsrikt hjälpte företaget att växa och skala sin verksamhet. Innan Tradeshift hade hon nyckelledarroller på Lending Club, Metromile, Charles Schwab och Chevron. Medan hon var på Lending Club, skötte hon sin börsintroduktion 2014, samlade in 1 miljard dollar i kapital och gjorde det till ett av de tio bästa USA-baserade offentliga erbjudandena på internet.

Tidigare i sin karriär var hon kassör för Charles Schwab och finanschef för Schwab Bank, som hon var med och lanserade. För att komplettera sin professionella framgång har Carrie Dolan uppmärksammats av ett antal branschgrupper för sitt engagemang för sitt yrke, service till hennes samhälle och stöd för kvinnors avancemang.

“Världen har nyligen insett att krypto är här för att stanna när mainstream-antagandet accelererar till en aldrig tidigare skådad takt. Kraken ligger i framkant när det gäller att driva massmedvetenhet om värdet och möjligheterna som tekniken ger”, sa Carrie Dolan.

“Jag är glad över att gå med i detta otroliga företag vid en avgörande tidpunkt och arbeta med resten av teamet för att fortsätta leverera på Krakens uppdrag att driva mainstream-adoption genom att se till att krypto förstås, är lättillgängligt och pålitligt.”

Tillägget av Carrie till dess ledningsgrupp är den senaste i raden av strategiska anställningar på Kraken, som inkluderar Pranesh Anthapur som Chief People Officer och Mike Davidson som Vice President of Design, som tidigare arbetat på Uber respektive Twitter.

[ad_2]

Source link