Kommer den amerikanska dollarn, de bästa marknaderna att avslöja trenden lutad mitt i nyheterna?


US DOLLAR, DOW JONES, NASDAQ, PCE, FED, INFLATION, AUD / USD – TALPUNKTER:

  • Finansmarknaderna kan avslöja underliggande trendförskjutning i nyhetsflödet
  • Förpositionering före PCE kan markera den dominerande Fed, inflationsvy
  • AUD / USD kan markera större topp med stort huvud och axelmönster

En lugn start vid den öppna veckohandeln lämnade G10-valutornas tomgång genom handel med Asien och Stillahavsområdet. Den norska kronan lyckades med en smal ledning nästan stillastående någon annanstans, vilket kan ha hjälpt till genom en uppsving i råoljepriserna. Den japanska yenen lyckades också med ringa vinster.

Att bygga fart kanske inte blir enklare i den europeiska handeln. Likviditeten kommer att förtunnas genom att det inte finns några viktiga marknader för pingmåndagen, inklusive Tyskland och Schweiz. Den ekonomiska datakopplingen är i princip tom.

Lullet kan visa sig vara lärorikt. Det kan hjälpa till att avslöja marknadernas riktade ”standard” – det vill säga vägen för minst motstånd frånvarande rubrikdriven volatilitet – efter veckor med gungande spekulationer om stigande inflation och dess konsekvenser för Fed: s penningpolitik.

MARKNAD LULL FÖR ATT avslöja underliggande pristrender?

Hittills råder en risk-on-bias. Futures som spårar amerikanska aktieriktmärken pekar kraftigt högre. Ändå är det kanske anmärkningsvärt att kontrakt på den kontanterika Dow Jones överträffar de som spårar den tekniskt tunga – och därmed räntekänsliga – Nasdaq. En doft av åtdragande jitter kan vara närvarande.

Ändå kommer marknaderna att ha gjort något av det om Wall Street lyckas med ett ganska brett framsteg utan hjälp av katalysatorer. I själva verket kan en sådan åtgärd hitta uppföljning på kort sikt, bara för att den här veckan är särskilt kort på schemalagd händelserisk.

Det skulle också vara berättande om känslorna smulnade utan påverkan av diskreta utlösare. Ett sådant resultat kan sätta igång en helt annan typ av inledning till fredagens ankomst av veckans bannerbits ekonomiska data – aprilens PCE-inflation.

FÖRPOSITIONERING FÖR PC-DATA KAN avslöja marknadsutvecklingen BIAS

Detta är Feds gynnade inflationsmätare. Årets grundläggande tillväxttakt förväntas stiga till 2,9 procent, den högsta på nästan tre decennier. En uppåtriktad överraskning som motsvarar liknande resultat för KPI, PPI och löneinflationsdata under samma period kan stimulera spekulationer om att den extra stora ökningen är mer än bara en baseffekt.

Att tappa in i släppet skulle föreslå att investerare redan är animerade med oro för en tidigare än förväntat uttag av Fed-stimulans. Det kan sätta scenen för en kraftig trenduppgång i tillväxtlänkade råvaruvalutor och en bred återhämtning i US-dollarn.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – AUSTRALISK DOLLAR NEDSÄTTNING I ARBETEN?

Priserna verkar vara skära ut ett stort, baisseartat Head and Shoulders (H&S) diagrammönster under siffran 0,80.Att utveckla installationen härifrån kräver ett tryck under 0,7677, en motståndsvänt stödnivå förstärkt av en stigande trendlinje. Det kan rensa vägen mot H & S-urringningen, mönstrets definierande gräns.

En daglig avstängning under den skulle innebära en uppmätt rörelse nedåt med sikte i närheten av 0,7120 att följa.Alternativt kommer återhämtning av fotfäste över motstånd i zonen 0.7820-49 sannolikt att neutralisera omedelbar försäljningstryck och sätta scenen för en annan utmaning för swingtoppen 2021 på 0,8007.

AUD / USD prisdiagram skapat med TradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link