Klarna tillkännager stängning av en ny finansieringsrunda på 800 miljoner dollar

[ad_1]

Klarna tillkännagav idag stängningen av en ny 800 miljoner dollar finansiering till en 6,7 miljarder dollar efter värdering. Finansieringen fick starkt stöd från både befintliga och nya investerare och kommer i första hand att användas för att utöka Klarnas marknadsposition i USA.

Sebastian Siemiatkowski, VD för Klarna sa,

”Det är ett bevis på styrkan i Klarnas verksamhet att investerare, under den brantaste nedgången på globala aktiemarknader på över femtio år, erkände vår starka position och fortsatta framsteg i att revolutionera bankbranschen för detaljhandeln. Nu mer än någonsin behöver företag en stark konsumentbas, en överlägsen produkt och en hållbar affärsmodell.”

Klarna fick starkt stöd från sina befintliga investerare inklusive Sequoia, grundarna, Bestseller, Silver Lake och Commonwealth Bank of Australia. Mer anmärkningsvärt är att flera företag kända för sina långsiktiga åtaganden gjorde sina första investeringar i Klarna. Dessa inkluderar Mubadala Investment Company, Förenade Arabemiratens suveräna fond på 284 miljarder dollar, och Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments) som förvaltar över 539 miljarder CAD.

Efter den stora stängningen av rundan strävar Klarna nu efter att låta alla sina mer än 1 000 mindre aktieägare delta pro-rata i en process som kommer att fortsätta under de kommande veckorna.

Sebastian Siemiatkowski, VD för Klarna fortsatte:

”Klarna är den enda fintech i världen som har varit lönsam under sina första 14 år. Under 2017 noterade Klarna en EBT-marginal på 12 %. De senaste åren har vi dock gjort betydande investeringar då vi tog tillfället i akt att förvandla Klarna till en global aktör. Med den senaste tidens förändring i investerarsentimentet flyttar vi nu också vårt fokus och ser fram emot att återgå till ett arbetssätt med tillväxt och lönsamhet. Grunden för en global ledare har lagts.”


[ad_2]

Source link