Kanadensiska dollar hoppar på energivinster inför OPEC+. Kommer USD/CAD att sjunka?

[ad_1]

Kanadensisk dollar, USD/CAD, OPEC+, Evergrande – Talking Points

  • Den kanadensiska dollarn har fått stöd av högre råvarupriser
  • APAC -aktier, förutom ASX 200, gick lägre när Evergrande riskerar att virvla runt
  • Höga energipriser ökar varuvalutorna. Blir USD/CAD lägre?

Asiatiska aktier var mestadels mjukare idag, trots en stark ledning från USA på fredagen. Osäkerheter kring Evergrande, OPEC+ och höga energipriser påverkade investerarnas sinne. Fastlands -Kina har helgdagar för Golden Week.

Den amerikanska sessionen var uppbyggd av positiva data. Personliga utgifter, PCE -kärndeflator, konsumentkänsla vid University of Michigan samt tillverkning av PMI- och ISM -nummer var alla något bättre än väntat.

Evergrande -aktierna hamnade i ett handelsstopp i Hong Kong eftersom ett stort transaktionsmeddelande väntas. Uppfattningen är att företaget kommer att sälja en tillgång för att samla in desperat behövda medel. Den US $ 260 Jumbo Fortune Enterprise -skuldnoten som garanteras av Evergrande som förfallit på söndag har inte återbetalats. Till skillnad från kuponger på Evergrandes skuld finns det bara ett femdagarsfönster för utebliven betalning av huvudbeloppet, på grund av administrativa eller tekniska problem.

De australiska och kanadensiska dollarna hade en positiv start på veckan med varuvinster som fortsätter att stödja dem. Naturgaspriserna förblir nära sjuåriga toppar och råoljan håller fast vid fredagens vinster inför OPEC+ -mötet idag. Fokus kommer att ligga på den förväntade ökningen med 400 000 fat per produktionsdag.

Kaffe samlades mot fleråriga toppar vid dåligt väder i Brasilien och Columbia.

Nya Zeeland -dollar mjuknade när lockdowns förlängdes och RBNZ -mötet på onsdagen kanske inte är så hökaktigt som marknaden hade förväntat sig.

Ser vi framåt finns det amerikanska fabriksorder och RBA möts i morgon.

USD/CAD teknisk analys

USD/CAD har brutit sig under en stigande trendlinje och är nära det senaste läget på 1.2594. Den nivån kan ge stöd till en början, men ett drag under det kan se baisse momentum.

55-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) är för närvarande 1,26197 och 260-dagars SMA ligger på 1,26338, strax under spotpriset. Ett avgörande drag under dessa SMA kan vara baisse.

De tidigare nedgångarna på 1.24936 och 1.24225, liksom en svängpunkt vid 1.22518 kan ge stöd. På ovansidan kan eventuellt motstånd vara vid de tidigare toppnivåerna 1.27746, 1.28963 och 1.29492.

USD/CAD -CHART

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link