Kanadensisk dollar, AUD/CAD, USD/JPY, Kina – Talking Points

  • Kanadensisk dollar ökar när oljepriserna konsoliderar höga nivåer
  • Marknaderna pausar i slutet av kvartalet när Kinafrågorna fortsätter
  • Energivaror har pressat AUD/CAD lägre. Kommer det att gå sönder?

Den kanadensiska dollarn har under senare tid överträffat sin australiensiska kusin, eftersom energimarknaderna tillförde mer värde än metaller. Marknaderna lugnade ner sig i slutet av månaden och kvartalet efter de senaste stora rörelserna i många tillgångsklasser. Den amerikanska dollarn drog sig tillbaka från de senaste höjdpunkterna när statsskuldens räntor konsoliderades.

Sent i den amerikanska sessionen gjorde USD/JPY höjdpunkter efter pandemien vid 112.05 och höll högre position under den asiatiska dagen. Den nya LDP -ledaren Fumio Kashida ses som ett stöd för den mycket lösa politiken som för närvarande används av Bank of Japan. Japanska aktier och japanska statsobligationer stannade under dagen.

En centralbankkör bröt ut under de senaste 24 timmarna, med ledarna för ECB, BoE, Federal Reserve och BoJ som upprepade att inflationen är övergående.

September Kinas PMI för tillverkning kom på 49,6 mot förväntningarna på 50,0 och PMI som inte tillverkades tryckt på 53,2, över de prognostiserade 49,8. Effekten av dyrare energi tycks påverka affärsverksamheten.

PBOC tillförde likviditet igen idag och kinesiska aktiemarknader blandades med de flesta fastlandsindex. Hongkongs Hang Seng -index gick negativt, till stor del på grund av oro kring Evergrande som fortsätter att missa kupongbetalningar på sina skulder.

Järnmalmspriserna handlades över 10% högre i Asien inför en serie helgdagar i Kina. Australian Dollar och S&P ASX 200 fick stöd under hela dagen. Råolja konsolideras på nivåer under sina senaste toppar för att underbygga den kanadensiska dollarn.

Framåt är det en hektisk session med USA: s BNP, USA: s initiala arbetslösa anspråk och amerikanska PCE -data samt andra andra nivåer.

AUD/CAD Teknisk analys

AUD/CAD gjorde en hög i början av september och har handlat lägre i en fallande kanal sedan. Detta drag har sett 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) rulla över (gå från positiv till negativ gradient). 55-dagars SMA har också en negativ gradient som kan vara baisse.

Stödet kan vara på det tidigare läget på 0,9114. Motståndet kan ligga vid den nedåtgående trendlinjen, för närvarande 0,9228 eller möjligen vid tidigare höjdpunkter på 0,93162 och 0,93770.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link