Joe (JJ) Kinahan går med i tastytrade som VP och Chief Market Strateg


Joe (JJ) Kinahan har utsetts till de nyskapade rollerna som Vice President och Chief Market Strateg för tastytrade, en del av IG Group Holdings plc (LON:IGG). Hans utnämning gäller från och med den 11 april och han kommer att vara baserad i Chicago, IL.

“Från hans decennier av erfarenhet på thinkorswim och TD Ameritrade har JJ en betydande erfarenhet av att skala företag från miljoner till miljarder dollar i försäljning. Han har ett brett industrinätverk – särskilt med amerikanska tillsynsmyndigheter och beslutsfattare – och han har en meritlista som en eftertraktad rådgivare om marknadstrender och policyförändringar, säger June Felix, global VD, IG Group.

Joe (JJ) Kinahan

Mr Kinahan, en 35-årig handels- och värdepappersveteran, kommer att ge vägledning om skalningen av tastytrade. Han kommer också att utnyttja sin aktiva traderexpertis för att underlätta utvecklingen och leveransen av innovativa nya erbjudanden för detaljhandelsinvesterare när tastytrades marknadsledande onlinemäklare, tastyworks och handelsutbildningsplattform fortsätter att växa.

“Tastys etos att störa status quo och erbjuda onlinehandel till en bred publik av privata investerare och handlare var en stor attraktion för mig att gå med i detta team”, säger JJ Kinahan.

“De siktar på att bygga ett helt ekosystem, som på ett holistiskt sätt kombinerar övertygande, informativt innehåll med intuitiv teknik för att göra det möjligt för individer att förstå marknaderna och agera på dem i realtid. Detta företags ansträngningar att skapa nytt engagemang och förståelse för investeringar är oöverträffad. Jag delar detta engagemang och jag ser fram emot att föra detta tillvägagångssätt till en mycket bredare publik av självstyrda investerare.”

Herr Kinahan var tidigare chefsmarknadsstrateg och verkställande direktör för marknadsstrukturstrategi och kundförespråkande, samt verkställande direktör för handelsplattformar för TD Ameritrade, ett dotterbolag till Charles Schwab. Innan han började på TD Ameritrade var han verkställande direktör för aktiva handlare på thinkorswim, där han också ledde teamet för utbildningsevenemang.

Han började sin karriär som marknadsgarant för Chicago Board Options Exchange, och hade senare positioner hos ING Bank och Van Der Moolen. Han tjänar som medlem av CBOE Advisory Board, SIFMA Options Committee och i styrelsen för Clearlist.

Source link