Joe Gavin återgår till sin roll som MFSA VD

[ad_1]

Maltas finansregulator Malta Financial Services Authority (MFSA) har meddelat att dess vd, Joseph (Joe) Gavin, kommer att återuppta sin roll från och med den 28 juli 2022.

MFSA sa att de skulle vilja tacka sin Chief Officer Enforcement, Dr Michelle Mizzi Buontempo, för att han tog upp rollen som tillförordnad VD i Gavins frånvaro.

I mitten av juni meddelade MFSA att Joe Gavin var “oduglig”, utan att ange någon specifik anledning. Tillsynsmyndigheten, som övervakar ett antal valuta- och CFD-mäklare, sa då att dess styrelse har utsett Dr Buontempo till tillförordnad VD i Gavins frånvaro.

Joe Gavin utnämndes till MFSA:s VD i september 2021, efter en skandal vid MFSA som ledde till att tillsynsmyndighetens tidigare VD, Joseph Cuschieri, avsattes. Herr Cuschieri avgick i november 2020 efter att rapporter dök upp i landet om att han och MFSA:s chefsjurist Edwina Licari hade åkt på en kostnadsbetald resa till Las Vegas med den maltesiske affärsmannen och kasinoägaren Yorgen Fenech i maj 2018. Mr. Gavin var Chefsjurist vid Central Bank of Ireland mellan 2009 och 2015.


[ad_2]

Source link