JB Graftieaux ersätter Julian Sawyer som VD för kryptobörsen Bitstamp


Den Luxemburgbaserade kryptobörsen Bitstamp har meddelat att JB Graftieaux har utsetts till ny global VD för företaget.

JB Graftieaux gick tillbaka till Bitstamp i maj 2021 som företagets Europa-VD. Han tar med sig 20 års erfarenhet inom krypto-, betalnings- och finanssektorerna till sin roll på Bitstamp, inklusive mer än ett decennium på PayPal och eBay. I sin sista roll på eBay var han VD för eBay Europe, där han ledde företagets reglerande verksamhet för betalningar och satt i styrelsen för flera eBay-enheter.

Från 2014-2016 fungerade Graftieaux som Bitstamps Chief Compliance Officer, där han var ansvarig för att erhålla regulatoriska licenser för dess EU-baserade verksamhet och verksamhet, vilket ledde till att Bitstamp blev den första reglerade kryptovalutabörsen i Europa. Sedan han gick med i företaget förra året har Graftieaux accelererat Bitstamps tillväxt i Europa, säkrat flera institutionella partnerskap och ökat företagets personalstyrka.

“Som den längst pågående och mycket pålitliga kryptobörsen i världen som betjänar miljontals användare, är vår strategiska vision att hjälpa till att bygga morgondagens finansiella ekosystem,” sa Graftieaux. “Tillsammans med vårt mycket erfarna Executive Leadership Team och mer än 500 anställda är vi väl positionerade för att fortsätta att påskynda kryptoåtkomst för våra värdefulla kunder och partners över hela världen. Som global VD ser jag fram emot att bygga vidare på denna starka grund.”

Bitstamp sa att de har tagit stora framsteg under de senaste månaderna, inklusive lanseringen av Bitstamp-as-a-Service i Nord- och Sydamerika som hjälper finansinstitutioner att tillhandahålla enkel, säker digital tillgångsexponering till sina kunder. Bitstamp-as-a-Service har framgångsrikt erbjudits europeiska institutionella kunder under de senaste 5 åren. Under de senaste månaderna har företaget också erhållit registreringar och licenser i Nordamerika och Europa för att accelerera sin verksamhet, och etablerat flera stora partnerskap med banker och institutioner som nådde miljontals kunder.

“JB var med Bitstamp i dess tidiga dagar och har beundransvärt lett vår europeiska verksamhet under det senaste året. Vi är glada över att välkomna en VD med en så imponerande meritlista, och ser mycket fram emot det bidrag och det perspektiv han kommer att tillföra företaget i sin nya roll, säger Nicolas Huss, styrelseordförande för Bitstamp.

Graftieaux efterträder Julian Sawyer som global VD. Han tog över den nya rollen 7 maj 2022. Julian Sawyer, som har bestämt sig för att utöva andra möjligheter, och Bitstamps styrelse har arbetat nära tillsammans för att säkerställa att detta var en sömlös övergång.

Bitstamp fakturerar sig själv som världens äldsta kryptovalutabörs som stödjer investerare, handlare och ledande finansinstitut sedan 2011.
Source link