Japanska yentankar när amerikanska dollar skjuter i höjden före Fed och BoJ. Vart för USD/JPY?


Råolja, US Dollar, USD/JPY, Hang Seng, Euro, AUD, NZD, CAD, Fed- Talking Points

  • Den japanska yenen fortsätter att försvagas över hela linjen när USD stärks
  • Aktiemarknaderna är alla under press när kinesiska tekniknamn står inför granskning
  • Råvaruhandeln hade en paus då alla ögon är riktade mot Fed. Wsjuka USD/JPY fortsätt?

Den japanska yenen nådde en 5-årslägsta mot US-dollarn idag inför centralbanksmöten i båda länderna. Medan Fed har 25 räntepunkter inbakade, förväntas Bank of Japan hålla räntorna på is.

Över natten slog USA:s rubrik-KPI förväntningarna på 7,9 % på årsbasis till slutet av februari. Det är den högsta läsningen sedan januari 1982, vilket ytterligare talar för en stramare penningpolitik.

I en uppvisning av bipartisan stöd antog den amerikanska senaten en finansieringsräkning på 1,5 biljoner US-dollar som undviker alla statliga nedläggningar och ger 13,6 miljarder i stöd till Ukraina.

Wall Street avslutade sitt dagspass något lägre och APAC-aktier följde ledningen med ett hav av rött över asiatiska index.

Hongkongs Hang Seng tech-index ledde laddningen söderut, ner nästan 9% i ett skede.

Oron över regulatoriska frågor ökar när Securities Exchange Commission (SEC) identifierade 5 kinesiska teknikföretag som kan komma att bli avnoterade i USA om de inte uppfyller regulatoriska standarder.

I Asien idag återhämtade euron några av gårdagens förluster efter att Europeiska centralbanken överraskade marknaderna med en hökaktig ton vid deras möte.

AUD, CAD och NZD anslöt sig till yenen lägre då risksentimentet överväldigade de råvarubaserade valutorna.

Råvarumarknaderna har hittills haft en relativt lugn dag i Asien. WTI-råolja är nära 107 dollar fat och Brent svävar runt 110 dollar fat i skrivande stund. Guld ligger stadigt på 1 986 USD per uns.

Det finns ett antal ECB-talare idag och senare kommer Kanada att se vissa jobbdata. USA kommer att få en sentimentundersökning från University of Michigan.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

USDJPY teknisk analys

Att handla på en 5-årshögsta, verkar ha en hausseartad fart att utvecklas för USD/JPY. På kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA) är alla under priset och uppvisar positiva gradienter. Detta illustreras av 10, 55 och 100-dagars SMA.

Support kan ligga vid brytpunkten 116.353 eller 10-dagars SMA, för närvarande på 115.505.

På ovansidan kan motståndet vara det högsta i januari 2017 på 118,608 eller den stigande trendlinjen under det, som för närvarande skär sig på 118,10.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link