Japanska yen vältrar sig nära historiska låga nivåer mot den amerikanska dollarn och den schweiziska francen.


Japanska yen, USD/JPY, US-dollar, CHF/JPY, Schweiziska franc – Talking Points

  • USD/JPY nådde 20-årshögsta förra veckan inom en stigande trend
  • CHF/JPY har konsoliderats nyligen men ytterligare ett stort drag kan hända
  • En lägre JPY kan vara oundviklig. Hur mycket ytterligare kan yenen försvagas?

USD/JPY

USD/JPY är inom en stigande trendkanal som startade i början av mars.

Uppgången har sett att den har nått 20-åriga toppar, med förra veckans topp på 131,26 en potentiell motståndsnivå. Där ovanför kan de tidiga 2020 topparna på 135,01 och 135,16 erbjuda motstånd.

Stödet kan ligga vid pivotpunkterna 129.41, 125.68, 125.28 och 125.11. Strax under det sistnämnda är 34-dagarna enkelt glidande medelvärdes (SMA), vilket kan ge stöd. Den senaste lägsta 127,025 kan ge stöd.

De senaste sessionerna har sett prisåtgärden röra sig mest i sidled, men den förblir framför allt dagliga SMAs över alla tidsperioder. Detta kan tyda på hausseartat momentum kan fortsätta att utvecklas.

En rörelse under 5-dagars SMA kan se momentumpaus, men det skulle en rörelse under flera SMAs för att bekräfta en vändning i momentum.

Diagram skapat i TradingView

CHF/JPY

CHF/JPY har historiskt sett uppvisat perioder av intervallhandel, vilket inte är förvånande med tanke på de liknande underliggande fundamentala egenskaperna. Ett utbrott av sortimentet har tidigare sett en körning till nya nivåer innan ett nytt sortiment etableras.

Det är möjligt att den senaste uppgången har pausats, och det kan vara att etablera ett nytt intervall på 131,95 – 136,18, den lägsta och högsta den senaste månaden. Dessa nivåer kan ge stöd respektive motstånd.

Ytterligare stöd kan ligga på 34-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA), för närvarande på 132,55 eller ett tidigare lägsta värde på 130,77 och en pivotpunkt på 129,03. Det senare var toppen i augusti 2015.

På ovansidan kan motståndet vara vid de tidigare topparna 134,62, 135,05 och 135,43.

Den kortsiktiga 10-dagars SMA har precis passerat under 21-dagars SMA, vilket kan signalera att en baisseartad fart på kort sikt kan utvecklas.

34- och 55-dagars SMA:erna ligger under priset och har positiva gradienter, vilket tyder på att det underliggande hausseartade momentumet kvarstår. Denna sammandrabbning av momentumsignaler kan vara en indikation på en intervallhandelsmiljö för nu.

CHFJPY CHART

Diagram skapat i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link