Japanska yen tog reda på Fed Hawkishness och Omicron. Kommer USD/JPY att bryta?


Japanska yen, amerikanska dollar, NOK, råolja, OPEC+, Kospi – Talking Points

  • Den japanska yenen försvagades på Fed-ordföranden Powell bekräftade hökighet
  • APAC aktier blandades, och råolja förblir nedsänkt före OPEC+
  • Omicron universell osäkerheten fortsätter. Wsjuka USD/JPYfå dragkraft?

Den japanska yenen kom under press när högre avkastning offshore och effekterna av omicron vägde. Det råder viss förvirring kring resebegränsningarna som implementeras i Japan. Vissa flygningar kommer nu att tillåtas in, men andra inte, vilket skapar ökad osäkerhet.

Den norska kronan presterade också sämre då råoljepriset fortsätter att försvinna inför OPEC+ mötet idag. Det finns spekulationer om att OPEC+ kan minska produktionen i ljuset av att omicron-varianten påverkar efterfrågan.

Om det fanns några tvivel om tisdagsbomben från Federal Reserve-ordförande Jerome Powell, upprepades det över natten. Marknaden lämnades i tvivel om att tidslinjen har köpts framåt i takt med att avsmalnande tillgångsköp och räntehöjningar lyfts.

Detta backades ytterligare upp av Federal Reserve Bank of Clevelands president Loretta Mester. Hon sa i en intervju med Bloomberg att uppgifterna stöder en förskjutning av nedtrappningstakten och kan se programmet avslutat i slutet av första kvartalet eller tidigt under andra kvartalet 2022.

Fed har tidigare gjort klart att räntehöjningar inte kommer att ske förrän tillgångsköpen är över. Detta för fram den första potentiella räntehöjningen.

S&P 500 hade sin sämsta 2-dagarskörning sedan oktober förra året i efterdyningarna av ökande hökism från Fed. Emellertid pekar amerikanska terminer för närvarande mot en positiv start på den amerikanska sessionen.

APAC-aktier ignorerade den negativa ledningen från Wall Street och hade en blandad dag med dämpade rörelser. Japanska index var lite mjukare medan Hongkong och Kina har små uppgångar.

Koreas Kospi-index presterade bäst efter att BNP-siffran tryckts i linje med förväntningar på 4 % för året i slutet av tredje kvartalet. Sydkoreanska KPI kom dock in mycket starkare än prognoserna för november månad på 0,4 % mot -0,2 % väntat.

Guld var en aning mjukare nära 1777 i den asiatiska sessionen, medan amerikanska 10-åriga statsräntor återhämtade sig för att komma över 1,44 %.

När vi blickar framåt kommer det att publiceras uppgifter om första ansökningar om arbetslöshet i USA och ett antal Fed-högtalare kommer att slå ut.

USD/JPY teknisk analys

USD/JPY har pausats under de senaste sessionerna efter en försäljning som avslutades förra veckan.

Det är för närvarande under det kortsiktiga enkelt glidande medelvärde (SMA) och över de långsiktiga SMA:erna. Priset är för närvarande nära den medellånga 55-dagars SMA.

Detta kan tyda på att det kortsiktiga baisseartade momentumet går upp mot det hausseartade långsiktiga momentumet. Ett betydande utbrott av det kortsiktiga intervallet 112.533 – 113.960 kan se momentum utvecklas i den riktningen.

Stödet kan ligga vid de tidigare låga och pivotpunkterna 112.533, 112.079, 110.802, 109.113 och 108.723.

Potentiellt motstånd kan vara på de tidigare topparna 113,96 och 115,505.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link