Japanska yen tankar som råolja stiger högre på Energy Crunch. Kommer USD/JPY att fortsätta?

[ad_1]

Japansk yen, USD/JPY, råolja, amerikansk dollar, kol – Talking Points

  • Japanska yen underminerades av ökade avkastningar och högre energipriser
  • Bank of England hawkish kommentarer hjälpte GBP/USD att hitta en viss styrka
  • Centralbankspratare kommer att bevakas i dag för inflationsuttalanden

USD/JPY flyttade till sin högsta nivå på 2 år idag då olja, gas och kol fortsatte att hålla höga nivåer. Japans premiärminister Fumio Kishida utesluter också att man ska införa en kapitalvinstskatt. Den svaga Yen bidrog till att öka Nikkei 225 -indexet medan andra asiatiska aktier var blandade.

Amerikanska sysselsättningsdata på fredagen gjorde besvikna marknader och avkastningen på amerikanska statskassorna på lång sikt till sin högsta nivå sedan juni, med 10 år nu på 1,61%. Andra G-10-avkastningar följde efter, förutom Japan, vilket satte mer press på yenen.

Kraftigt regn i Kina har sett att nästan 10% av deras kolgruvor upphör för närvarande, vilket tvingar kol framtiden högre. Brentolja marscherade förbi 80 dollar fatet.

Bank of Englands guvernör Andrew Bailey och kamratmedlemmen i den penningpolitiska kommittén Michael Saunders gjorde båda hökaktiga anmärkningar när de uttryckte oro för att inflationen skulle gå för högt. Sterling samlades över 1.3670 om kommentarerna.

Blickar framåt talar ett antal ECB -medlemmar i dag och Chicago Fed -president Charles Evans förväntas också slå på ledningarna.

USD/JPY teknisk analys

USD/JPY har gjort en ny höjd idag då momentumindikatorer verkar hausse för tillfället.

Det 21-dagars enkla glidande genomsnittet (SMA) är långt under den nuvarande nivån och Bollinger Band baserat på det har ökat i takt med att volatiliteten ökat med denna paus högre. Priset har flyttat utanför det övre bandet och ett drag tillbaka inuti kan tyda på en paus i hausse -fart.

För tillfället har dock alla SMA: er på kort, medellång och lång sikt en positiv gradient som representeras av 10-dagars, 21-dagars, 55-dagars och 200-dagars SMA.

Sedan Guldkorset gjordes har USD/JPY flyttat sig högre. Support kan vara vid svängpunkterna 112.079, 110.802 och 110.447.

USD/JPY -CHART

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link