Japanska Yen hoppar högre när Nikkei Falls och Kina letar efter energisvar. Kommer trenden att fortsätta?


Japansk yen, USD/JPY, råolja, OPEC+, amerikanska avkastningar, Bitcoin, Kina – Talking Points

  • Rå oil priser upprätthålla höga nivåer eftersom ny tillgång är osannolik
  • APAC -aktier blandades när Kina försöker isolera Evergrande
  • Nikkei 225 faller som Yen -rally. Var ska du USD/JPY härifrån?

Räntorna fortsatte att öka över en natt med amerikanska statskassans 10-åriga 1,67% och APAC-obligationer följde efter med Nya Zeelands regering 10-år på 2,48%, en ökning med 5 räntepunkter idag.

I valutaland är den japanska yenen den starkaste över hela linjen och vänder den senaste trenden. Stigande avkastning och en starkare yen underminerade Nikkei 225.

Asiatiska aktier blandades efter en ojämn amerikansk session. Evergrande -sagan fortsätter med att Hopson drar sig ur köpet av ett bestämmande intresse i den lönsamma verksamheten för fastighetsförvaltningstjänster.

Det verkar finnas ett försök att ringfence Evergrande från andra fastighetsgrupper. Det har varit ett antal kinesiska tjänstemän som har kommenterat under de senaste 24 timmarna att riskerna på fastighetsmarknaden är kontrollerbara och att finansieringsvillkoren för sektorn återgår till det normala.

Kina har arbetat med att försöka tämja löpande energipriser. Det kan ha haft en viss effekt eftersom kinesiska kolterminer var 11% rabatt från sina toppar vid ett skede idag.

En saudiarabisk regeringstjänsteman har sagt att OPEC+ inte kan påverka energipriserna. Både Brent och WTI råolja håller nästan sjuåriga toppar. Den kanadensiska dollarn pausade idag mot den amerikanska dollarn efter sammanträde under större delen av månaden.

Bitcoin blev rekordhögt och handlade över 66 000 dollar för första gången. ETF som lanserades igår väckte stor uppmärksamhet och verkar ha skapat mycket entusiasm för kryptovalutan.

USD/JPY teknisk analys

USD/JPY gjorde en ny höjdpunkt för året i slutet av september och har varit i en brant stigande trendkanal sedan dess. Den tidigare höjden 2017 på 114.735 kan erbjuda motstånd.

Den konsekventa uppåtgående banan har sett korta, medellånga och långsiktiga enkla rörliga medelvärden (SMA) alla utveckla en positiv gradient. Alla SMA är i ordning i enlighet med sin anställningstid med kortare SMA över SMA på medellång sikt och SMA på medellång sikt över SMA på lång sikt. Priset är framför allt SMA.

Om detta arrangemang håller, kan hausseartad fart fortsätta att utvecklas. Ett drag under dessa SMA kan signalera en paus i hausse.

Potentiellt stöd kan ligga vid de tidigare nedgångarna 113,88 och 113,004. Därunder är svängpunkter vid 112.079 och 110.802 möjliga stödnivåer.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link