Japansk yen drabbad av Råolja, US-dollar och amerikanska avkastningseffekter. Vart för USD/JPY?


Japansk yen, avkastning på statskassan, US-dollar, råolja, NZD, RBNZ – Talking Points

Den japanska yenen lyckades dra sig tillbaka från en 4-års lägsta nivå mot den amerikanska dollarn idag. Även om råoljan fortsatte att stiga, drog sig räntorna på amerikanska statsobligationer tillbaka. 10-åren backade till 1,63% från en topp över 1,68% i den amerikanska sessionen. Sedan kom ett starkt lokalt PMI, som tryckte på 54,2 mot ett tidigare tryck på 53,2, vilket ytterligare stärkte yenen.

Japanska aktier har dock fått en hit idag med Nikkei 225-index ned över 1,5 %. Andra APAC-aktieindex var blandade utan alltför mycket rörelse.

WTI-råolja fortsätter att vinna mark eftersom volymen olja som ska frigöras från strategiska reserver verkar vara under marknadens förväntningar. Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Storbritannien och USA har alla indikerat en vilja att utnyttja strategiska reservlager.

Marknadskommentatorer har beskrivit bidraget som en droppe i havet. Dessutom kommer det mesta av oljan att bytas ut istället för att säljas, vilket begränsar effekten av sänkta priser.

OPEC+ träffas på torsdag nästa vecka för att överväga deras produktionsvolym. WTI handlades till 79,00 USD per fat mot en lägsta nivå på 74,76 USD på måndagen.

RBNZ levererade enligt de vanliga förväntningarna och höjde räntorna med 25 räntepunkter (bp). Vissa marknadsobservatörer trodde att de kunde höja med 50 bp. Följaktligen hamnade NZD/USD i en svängning och spikade till en början till 0,6958 innan den kraschade under 0,6900 på eftermiddagen.

RBNZ sa att de förväntade sig att kontanträntan skulle ligga på 2% i slutet av 2022, eftersom guvernör Orr lovade att tygla inflationen. Nya Zeelands 10-åriga statsobligationsräntor sjönk till 2,532 %, 5,5 bp lägre.

Den australiska dollarn var den andra anmärkningsvärda G-10-valutan, eftersom den drogs ned av Kiwi-rörelsen.

Framöver är det en enorm dag för data från USA inför Thanksgiving-helgen. Bortsett från BNP och mötesprotokollen från FOMC på huvudscenen, kommer vi att se prestationer från bolån, jobb, lager, varaktiga varor, kärn-PCE, sentiment och personlig inkomst och utgifter.

USD/JPY teknisk analys

USD/JPY nådde ett 4-årshögsta mot innan det lättade på en touch idag. Högsta 115,505 i mars 2021 ses nu som en potentiell motståndsnivå.

En TMA kräver att priset ligger över kortsiktigt enkelt glidande medelvärde (SMA), varvid den senare ska ligga över SMA på medellång sikt och SMA på medellång sikt vara över SMA på lång sikt. Alla SMA:er behöver också ha en positiv gradient.

Om man tittar på 10, 55 och 200-dagars SMA, har alla dessa villkor uppfyllts. Men om vi tog någon kombination av 10, 21, 34, 55, 100, 200 och 260 dagars SMA, skulle dessa villkor vara uppfyllda.

Närliggande stöd kan vara vid pivotpunkten 114.735 eller vid de tidigare lägsta nivåerna 113.589 och 112.727

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link