Jack Henry & Associates förvärvar digital betalningsplattform Payrailz

[ad_1]

Jack Henry & Associates, Inc (NASDAQ:JKHY) tillkännagav idag att de har ingått ett definitivt avtal om att förvärva Payrailz, vilket lägger till företagets nästa generations digitala betalningsmöjligheter, inklusive realtidsbetalningar från person till person (P2P), till Jack Henrys betalningsekosystem.

Payrailz, baserat i Glastonbury, Connecticut, tillhandahåller molnbaserade, API-första, AI-aktiverade konsument- och kommersiella digitala betalningslösningar och upplevelser som gör det möjligt att flytta pengar i nödens ögonblick och banker och kreditföreningar att framgångsrikt konkurrera med industrin störande ämnen.

“Vi är glada över möjligheten att lägga till dessa nästa generations lösningar till våra betalningsmöjligheter”, säger Greg Adelson, VD och COO för Jack Henry.

“Vårt företag är engagerat i teknologimodernisering som stödjer banker och kreditföreningar med innovativa lösningar som gör det möjligt för dem att svara på affärsmöjligheter och utmaningar och att förbättra den finansiella hälsan för sina kontoinnehavare. Med tanke på betydelsen av moderna digitala strategier och betalningsstrategier för finansinstitut planerar vi att förvärva Payrailz som ett strategiskt tillägg till vårt betalningsekosystem, vilket gör det möjligt för våra kunder att förenkla komplexiteten i betalningar, modernisera sina befintliga betalningskanaler och förbli i centrum för deras kontoinnehavares betalningsupplevelser.”

Att förvärva Payrailz stödjer Jack Henrys nästa generations teknikstrategi som hjälper banker och kreditföreningar att förnya sig snabbare och möta de växande behoven hos konsument- och kommersiella kontoinnehavare. Detta förvärv förstärker också företagets uppdrag att stärka förbindelserna mellan människor och finansiella institutioner genom teknik och tjänster som minskar hindren för finansiell hälsa.

Detta förvärv förstärker Jack Henrys betalningsstrategi (PaaS), vilket är en naturlig förlängning av dess engagemang för öppen bankverksamhet och förmågan att möjliggöra inbäddad finans och inbäddad fintech. Jack Henry stödjer den växande efterfrågan på PaaS med ett virtuellt betalningsnav som konsoliderar pengaflyttande lösningar och stöder många betalningskanaler och typer. Payrailz kompletterar detta nav strategiskt med nästa generations möjligheter för betalning av konsument- och kommersiella räkningar, realtid person-till-person (P2P), konto-till-konto (A2A), företag-till-kund (B2C) betalningar och mer .

“Vi är övertygade om att det är i våra kunders och våra medarbetares bästa intresse att gå med Jack Henry”, säger Fran Duggan, Payrailz VD och grundare. “

“Som en del av Jack Henry har vi möjlighet att utnyttja dess finansiella styrka och stabilitet, omfattande operativa infrastruktur och expertis inom industri, betalningar och säkerhet. Att gå med i Jack Henry gör det också möjligt för oss att bygga vidare på vårt marknadsrykte och påskynda vår vision om att tillhandahålla smartare betalningsupplevelser. Detta förvärv ger betydande tillväxtmöjligheter med friktionsfri tillgång till Jack Henrys befintliga kunder och ger våra kunder trygghet i att Jack Henry har ett långsiktigt engagemang för att investera i Payrailz-plattformen och delar vår servicekultur och standarder. Vi är uppriktigt glada över att ansluta oss till en av branschens mest respekterade och framgångsrika fintechs.”

Ekonomiska detaljer och villkor för det slutgiltiga köpeavtalet avslöjades inte. Förvärvet förväntas slutföras den 31 augusti 2022.


[ad_2]

Source link