Jack Dorsey’s Square köper Afterpay för 29 miljarder dollar

[ad_1]

Square, Inc. (NYSE: SQ) och Afterpay Limited (ASX: APT) meddelade idag att de har ingått en Scheme Implementation Act enligt vilken Square har gått med på att förvärva alla de emitterade aktierna i australiensisk “köp nu betal-senare” företaget Afterpay genom ett rekommenderat domstolsgodkänt arrangemang.

Transaktionen har ett underförstått värde på cirka 29 miljarder US -dollar (39 miljarder dollar) baserat på stängningskursen för stamaktier i Square den 30 juli 2021 och förväntas betalas i alla aktier.

Parterna sa att förvärvet syftar till att göra det möjligt för företagen att bättre leverera övertygande finansiella produkter och tjänster som utökar tillgången till fler konsumenter och ger ökade intäkter för handlare i alla storlekar. Transaktionen avslutas förväntas under första kvartalet kalenderåret 2022, förutsatt att vissa stängningsvillkor uppfylls nedan.

”Square och Afterpay har ett gemensamt syfte. Vi byggde upp vår verksamhet för att göra det finansiella systemet mer rättvist, tillgängligt och inkluderande, och Afterpay har byggt ett pålitligt varumärke i linje med dessa principer, säger Jack Dorsey, grundare och VD för Square. “Tillsammans kan vi bättre ansluta våra Cash App- och säljarekosystem för att leverera ännu mer övertygande produkter och tjänster för handlare och konsumenter, vilket ger kraften tillbaka i deras händer.”

Afterpay, den banbrytande globala plattformen “köp nu, betala senare” (BNPL), kommer att påskynda Square: s strategiska prioriteringar för sina säljare och Cash App -ekosystem. Square planerar att integrera Afterpay i sina befintliga Seller- och Cash App -affärsenheter, göra det möjligt för även de minsta köpmännen att erbjuda BNPL i kassan, ge Afterpay -konsumenter möjlighet att hantera sina avbetalningar direkt i Cash App och ge Cash App -kunder möjlighet att upptäck köpmän och BNPL -erbjudanden direkt i appen.

“Köp nu, betala senare har varit ett kraftfullt tillväxtverktyg för säljare globalt”, säger Alyssa Henry, chef för Square’s Seller -verksamhet. “Vi är glada över att inte bara lägga till denna produkt till vårt säljarekosystem, utan att göra det med ett pålitligt och innovativt team.”

“Tillägget av Afterpay till Cash App kommer att stärka våra växande nätverk av konsumenter runt om i världen, samtidigt som det stöder konsumenter med flexibla, ansvarsfulla betalningsalternativ”, säger Brian Grassadonia, Lead of Square’s Cash App -verksamhet. “Efterbetalning kommer att hjälpa till att fördjupa och förstärka förbindelserna mellan vår Cash App och säljarens ekosystem och påskynda vår förmåga att erbjuda en rik paket av handelsmöjligheter till Cash App -kunder.”

Afterpay är branschledande med en produkt i sin klass och en stark kulturell anpassning till Square. Från och med den 30 juni 2021 betjänar Afterpay mer än 16 miljoner konsumenter och nästan 100 000 köpmän globalt, inklusive stora återförsäljare inom viktiga vertikaler som mode, hemartiklar, skönhet, sportartiklar och mer. Efterbetalning ger konsumenterna tillgång till de saker de vill och behöver, samtidigt som de kan behålla ekonomisk välbefinnande och kontroll. Afterpay hjälper också handlare att växa sina företag genom att hjälpa till att driva upprepade inköp, öka genomsnittliga transaktionsstorlekar och ge sina köpare möjlighet att betala över tid. Afterpay är starkt engagerade i att hjälpa människor att spendera ansvarsfullt utan att behöva betala serviceavgifter för dem som betalar i tid, ränta eller löpande skulder, och stöder konsumenter i ett antal länder i APAC, Nordamerika och Europa (inklusive under varumärket Clearpay).

”Genom att kombinera med Square kommer vi att ytterligare påskynda vår tillväxt i USA och globalt, erbjuda tillgång till en ny kategori personliga handlare och erbjuda en bredare plattform med nya och värdefulla funktioner och tjänster till våra handlare och konsumenter. Vi är helt i linje med Square-syftet och tillsammans hoppas vi kunna fortsätta att omdefiniera ekonomiskt välbefinnande och ansvarsfulla utgifter för våra kunder, säger Anthony Eisen och Nick Molnar, Afterpay-grundare och co-CEOs. ”Transaktionen markerar ett viktigt erkännande av den australiensiska teknologisektorn eftersom hemodlad innovation fortsätter att delas bredare över hela världen. Det ger också våra aktieägare möjlighet att vara en del av framtida tillväxt för ett innovativt företag i linje med vår vision. ”

För Square presenterar BNPL en attraktiv möjlighet som stöds av att flytta konsumentpreferenser bort från traditionell kredit, särskilt bland yngre konsumenter, konsekvent efterfrågan från köpmän på nya sätt att öka sin försäljning och den globala tillväxten inom omnichannel -handel. Tillsammans ger Square och Afterpays kompletterande företag en möjlighet att driva tillväxt över flera strategiska spakar, inklusive:

Förbättra både säljarens och Cash App -ekosystemen. Afterpays globala handelsbas kommer att påskynda Square’s tillväxt med större säljare och expansion till nya geografier, samtidigt som det hjälper till att driva ytterligare förvärv av nya Square -säljare. Afterpay kommer att utöka Cash Apps växande produktutbud, göra det möjligt för kunderna att hantera sina återbetalningar och hjälpa kunderna att upptäcka nya handlare när Afterpay -appen är integrerad i Cash App.

Ta med mervärde, differentiering och skala till Afterpay. Afterpay kommer att dra nytta av Square: s stora och växande kundbas med mer än 70 miljoner årliga transaktiva aktiva Cash App-kunder och miljoner säljare, vilket kommer att utöka Afterpays räckvidd och tillväxt både online och personligen. Efterbetalningskonsumenter kommer att få fördelarna med Cash Apps finansiella verktyg, inklusive överföring av pengar, lager och Bitcoin -inköp, Cash Boost och mer.

Driva långsiktig tillväxt med meningsfulla intäktssynergimöjligheter. Square tror att Afterpay kommer att öka tillväxten av bruttovinst med en blygsam minskning av justerade EBITDA -marginaler som förväntas under det första året efter genomförd transaktion. Square ser en möjlighet att investera bakom Afterpays starka enhetsekonomi samt attraktiva tillväxtsynergier, inklusive möjligheten att introducera erbjudanden och driva inkrementell tillväxt för säljare och ökat engagemang för Cash App -kunder.

Afterpays medgrundare och co-CEOs kommer att ansluta sig till Square när transaktionen är slutförd och hjälpa till att leda Afterpays respektive handels- och konsumentföretag, som en del av Squares säljare och Cash App-ekosystem. Square kommer att utse en Afterpay -direktör till ledamot i Square Board efter stängning.

Transaktionsvillkor

Enligt villkoren i Scheme Implementation Act, som har godkänts av styrelseledamöterna i både Square och Afterpay, kommer Afterpay -aktieägare att få ett fast växelkvot på 0,375 aktier i Square A -stamaktier för varje Afterpay -stamaktie de vänta på avstämningsdatumet. Square kan välja att betala 1% av den totala ersättningen kontant.

Square har kommit överens om att etablera en sekundär notering på Australian Securities Exchange (ASX) så att Afterpay -aktieägare kan handla Square -aktier via CHESS Depositary Interests (CDI) på ASX. Afterpay -aktieägare kommer att kunna välja om de ska få ersättningen för systemet i NYSE -noterade Square A -aktier eller CDI: er. CDI: erna som anges på ASX förväntas vara berättigade till S&P index inkludering i Australien.

Baserat på Square: s stängningskurs på 247,26 US $ den 30 juli 2021, representerar detta ett underförstått transaktionspris på cirka A $ 126,21 per Afterpay -aktie, en premie på cirka 30,6% till Afterpays senaste stängningskurs på A $ 96,66. Detta motsvarar en ungefärlig premie på 21,9% över den 10-dagars volymvägda genomsnittliga Afterpay-aktiekursen och en ungefärlig premie på 10,5% över den 30-dagars volymvägda genomsnittliga efterbetalningskursen, var och en den 30 juli 2021. Efter genomförd transaktion , Afterpay -aktieägare förväntas äga cirka 18,5% av det sammanslagna företaget på en helt utspädd basis.

Transaktionen är underkastad villkor som är sedvanliga för transaktioner av denna karaktär, inklusive bland annat mottagande av erforderliga myndighetsgodkännanden och godkännande av aktieägare i båda företagen.

Morgan Stanley & Co. LLC fungerar som finansiell rådgivare till Square och Wachtell, Lipton, Rosen & Katz och King & Wood Mallesons fungerar som dess juridiska rådgivare. Goldman Sachs och Qatalyst Partners fungerar som finansiella rådgivare för Afterpay, Highbury Partnership fungerar som finansiell rådgivare för Afterpays styrelse och Gilbert + Tobin och Cravath, Swaine & Moore LLP fungerar som Afterpays juridiska rådgivare.

Square, Inc. bygger verktyg för att ge företag och individer möjlighet att delta i ekonomin. Säljare använder Square för att nå köpare online och personligen, hantera sina affärer och få tillgång till finansiering. Individer använder Cash App för att spendera, skicka, lagra och investera pengar. Och TIDAL är en global musik- och underhållningsplattform som utökar Square: s syfte med ekonomisk bemyndigande till artister. Square, Inc. har kontor i USA, Kanada, Japan, Australien, Irland, Spanien, Norge och Storbritannien.

Afterpay Limited förändrar vårt sätt att betala genom att låta kunderna ta emot produkter omedelbart och betala för sina inköp över fyra omgångar, alltid räntefria. Tjänsten är helt gratis för kunder som betalar i tid – hjälper människor att spendera ansvarsfullt utan att ådra sig ränta, avgifter eller revolverande skulder. Från och med den 30 juni 2021 erbjuds Afterpay av nästan 100 000 av världens favorithandlare och har mer än 16,2 miljoner kunder.

Afterpay är för närvarande tillgängligt i Australien, USA, Kanada, Nya Zeeland och i Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien, där det är känt som Clearpay. Afterpay är på uppdrag att driva en ekonomi där alla vinner.

[ad_2]

Source link