Italiensk investeringsvakthund blockerar fler webbplatser, totalt överstiger 480


Italiens Companies and Exchange Commission (CONSOB) har beställt att ytterligare tre webbplatser som drivs av enheter som erbjuder finansiella tjänster till italienska investerare blockeras utan att ha nödvändigt tillstånd.

Webbplatserna som är inriktade på den senaste beställningen är:

  • Vibeinv Invest Limited (webbplats www.vibeinv.com);
  • “FXGBP Markets” (webbplats https://fxgbpmarkets.com);
  • “Maxinvesto” (webbplats www.maxinvesto.com och relaterad sida https://secure.maxinvesto.com).

Vid utfärdandet av orderna har tillsynsmyndigheten utnyttjat befogenheterna som följer av ”Tillväxtdekretet” (lag nr 58 av den 28 juni 2019, artikel 36, paragraf 2-terdecies), på grundval av vilken Consob kan beställa internetleverantörer att blockera tillgången från Italien till webbplatser genom vilka finansiella tjänster erbjuds utan vederbörligt tillstånd.

Det totala antalet webbplatser som svartnat av Consob har därmed ökat till 482. Vakthunden har regelbundet uppdaterat listan över blockerade webbplatser. I maj i år översteg antalet webbplatser som blockerades av Consob 450. De flesta av dessa webbplatser erbjuder FX-, CFD- och kryptovalutahandelstjänster.

Implementeringen av blackout av de olagliga webbplatserna av Internetleverantörer som är verksamma i Italien pågår. Av tekniska skäl kan den faktiska blockeringen ta några dagar.Source link