Italiens Consob utökar ytterligare listan över blockerade webbplatser för obehöriga värdepappersföretag

[ad_1]

Italiens Companies and Exchange Commission (CONSOB) meddelar att de har utfärdat order om blockering av åtkomst till fem nya webbplatser som erbjuder finansiella tjänster otillåtet.

Den senaste uppsättningen beställningar riktar sig till följande webbplatser:

  • Surreptitious Group LLC (webbplats https://fincloud.world);
  • “Smart Trade Cfd” (webbplats https://smarttradecfd.com och relaterad sida https://platform.smarttradecfd.com);
  • “Tradebaionics” (webbplats www.tradebaionics.net);
  • “UeTrades” (webbplats https://uetrades.com och relaterad sida https://secure.uetrades.com);
  • Trustgarden Ltd (webbplats www.trustgarden.net och relaterad sida https://webtrader.trustgarden.net).

Vid utfärdandet av orderna använde tillsynsmyndigheten de befogenheter som härrör från “tillväxtdekretet” (lag nr 58 av den 28 juni 2019, artikel nr 36, punkt 2-terdecies). Denna lag gör det möjligt för Consob att beordra internetleverantörer att blockera åtkomst från Italien till de webbplatser genom vilka finansiella tjänster erbjuds utan vederbörligt tillstånd.

Antalet släckta webbplatser sedan juli 2019, då Consob fick befogenhet att beordra blockering av åtkomst till webbplatser för bedrägliga finansiella mellanhänder har därmed stigit till 736.

Alla dessa webbplatser tillhör företag som erbjuder investeringstjänster i Italien utan att ha den nödvändiga licensen för att göra det. Vissa av dessa enheter är kloner, det vill säga de missbrukar uppgifterna (namn, adress, etc) för licensierade företag för att lättare locka offer.

Släckningen av dessa webbplatser av Internetleverantörer som verkar på italienskt territorium pågår. Av tekniska skäl kan det ta flera dagar innan blackouten träder i kraft.


[ad_2]

Source link