Italiens Consob blockerar åtkomst till sju webbplatser för kränkande investeringar

[ad_1]

Italiens Companies and Exchange Commission (CONSOB) meddelar att de har beordrat blockering av åtkomst till sju webbplatser för otillåten investeringar: sex illegala webbplatser för finansiell förmedling och en webbplats genom vilken ett erbjudande om finansiella produkter genomförs i avsaknad av ett prospekt.

Webbplatserna som den senaste uppsättningen Consob-order riktar sig till är:

  • “24tradex” (webbplatser www.24tradex.com och www.24tradex.co och relaterad sida https://client.fx-trade.tech);
  • Trade Action Ltd (webbplats https://tradesactions.com och relaterad sida https://accounts.tradesactions.com);
  • Renaissance Invest LTD (webbplats www.renaissanceinvestltd.net);
  • “ProfitMarketsCFD” (webbplats www.profitmarketscfd.com och relaterad sida https://webtrader.profitmarketscfd.com);
  • Notesco Limited (webbplats www.fxgiants.com och relaterad sida https://hub.fxgiants.com).
  • “GDenlinea” (webbplats https://gdenlinea.net).

Vid utfärdandet av orderna använde Consob sig av de befogenheter som härrör från “Tillväxtdekretet” (lag nr 58 av den 28 juni 2019, artikel nr 36, punkt 2-terdecies), samt av den befogenhet som infördes genom lagen nr. . 8 den 28 februari 2020 (Artikel nr 4, punkt 3-bis). Dessa lagar tillåter tillsynsmyndigheten att beordra internetleverantörer (ISP) att blockera åtkomst till obehöriga investeringswebbplatser.

Antalet släckta webbplatser sedan juli 2019, då Consob fick befogenhet att beordra att bedrägliga finansiella mellanhänders webbplatser ska mörkläggas, har därmed stigit till 565. Förra veckan beordrade Consob att släcka fem nya webbplatser som erbjuder finansiella tjänster otillbörligt . Webbplatserna inkluderar de som drivs av NewFx och ConiusFx.

Släckningen av dessa webbplatser av internetleverantörer som verkar på italienskt territorium pågår. Av tekniska skäl kan det ta flera dagar innan blockeringen är genomförd.

[ad_2]

Source link