Interactive Brokers ska betala över 1 miljon dollar för att reglera CFTC-avgifter för övervakningsfel

[ad_1]

Stora interaktiva mäklare för elektronisk handel kommer att behöva betala över 1 miljon dollar för att reglera avgifter från Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Tillsynsmyndigheten utfärdade idag en order om att samtidigt lämna in och reglera åtal mot Interactive Brokers LLC för att inte noggrant övervaka sina anställdas hantering av växlingsavgifter som debiteras kunder. Ordern kräver att Interactive Brokers upphör med och avstår från att bryta mot CFTC-förordningen om tillsyn, betala 710 828,14 USD i disgorgement med kredit för pengar som betalats till berörda kunder och betala en civil penningavgift på 300 000 USD.

Enligt ordern, från cirka januari 2015 till december 2021, misslyckades Interactive Brokers med att säkerställa att dess anställda korrekt bedömde växlingsavgifter för kundaffärer. I synnerhet misslyckades Interactive Brokers med att implementera nödvändiga ändringar av scheman för växlingsavgifter, och debiterade således kunder som utförde vissa spreadaffärer den växlingsavgift som inte är medlem som gäller för direkta affärer.

Även om Interactive Brokers debiterade kunderna den högre avgiften, betalade de börsen den lägre avgiften som gäller för spreadaffärer. Som ett resultat överdebiterade Interactive Brokers sina kunder totalt 710 828,14 USD.

Interactive Brokers representerar att när den bekräftade att en nuvarande kund var överdebiterad, återbetalade den beloppet för överskottet. Interactive Brokers meddelade också tidigare drabbade kunder om hur de kan få sin återbetalning för överskott.


[ad_2]

Source link