ING blir den 7:e stora finansinstitution som investerar i OpenFin

[ad_1]

OpenFin, operativsystemet (OS) för företagsproduktivitet, har meddelat att det har säkrat en strategisk investering från ING Ventures, ING:s riskkapitalarm som gör investeringar i företag som har strategisk relevans för ING. Kapitalet kommer att påskynda expansionen av OpenFin OS i hela finansbranschen.

OpenFins webbaserade OS har blivit de facto-standarden inom finansiella tjänster för att driva nästa generations applikationer och digitala upplevelser för anställda och kunder. Mjukvaran används nu på mer än 2 400 banker, förmögenhets- och kapitalförvaltningsföretag i över 60 länder.

Detta tillkännagivande följer en period av accelererad tillväxt sedan förra årets lansering av OpenFin Workspace, det nya visuella gränssnittet för OpenFin OS som inkluderar komponenter för komplexa fönster, avancerad sökning, åtgärdsbara meddelanden och applikationsupptäckt. Byggt på Googles Chromium-motor, förenklar OpenFin OS appdistribution, förenar den digitala arbetsytan och möjliggör sömlös kommunikation och arbetsflöde mellan appar.

Den senaste kapitalomgången kommer att användas för att påskynda expansionen av OpenFin OS till alla användare inom finansiella tjänster. Företagets mjukvara används redan av 23 av de 25 bästa globala bankerna såväl som många av världens ledande kapitalförvaltare och leverantörer av finansiella tjänster.

ING antog OpenFins teknologi 2021 för att påskynda deras strategi för transformation av skrivbordet. Medarbetarna har nu tillgång till enkel arbetsplatshantering och automatiserade arbetsflöden som är intuitiva, användarvänliga och hjälper till att öka produktiviteten.

Frederic Hofmann, medchef för ING Ventures sa:

“Vår investering i OpenFin bekräftar ytterligare vår beslutsamhet och engagemang för digital transformation och innovation. Vi är glada över att samarbeta med OpenFin eftersom de har visat sig vara den bästa appplattformen i klassen på detta område, genom att omvandla distributionen och avsevärt förbättra slutanvändarnas produktivitet inom finansbranschen.”

Adam Toms, Chief Operating Officer på OpenFin sa:

“Vi är glada över att få stöd av ING Ventures när vi accelererar vår expansion inom finansiella tjänster. ING:s fokus på innovation och deras fotavtryck över hela världen gör dem till en idealisk partner för OpenFin.”

ING ansluter sig till en framstående grupp av OpenFin-investerare, inklusive Bain Capital Ventures, Barclays, CME Ventures, DRW Venture Capital, HSBC, JP Morgan, NYCA Partners, Pivot Investment Partners, SC Ventures och Wells Fargo Strategic Capital.

ING Ventures är ING:s riskkapitalfond på 350 miljoner euro. ING är en global finansiell institution med en stark europeisk bas som erbjuder banktjänster genom sitt operativa bolag ING Bank. Syftet med ING Bank är att ge människor möjlighet att ligga steget före i livet och i affärer. ING Banks mer än 57 000 anställda erbjuder banktjänster för detaljhandel och grossist till kunder i över 40 länder.

OpenFin är operativsystemet för företagsproduktivitet, vilket möjliggör appdistribution, arbetsytahantering och automatisering av arbetsflöden. OpenFin används av 90 % av globala finansinstitutioner och distribuerar mer än 3 500 stationära applikationer till mer än 2 400 företag på köpsidan och säljsidan. OpenFin-investerare inkluderar Bain Capital Ventures, Barclays, CME Ventures, DRW Venture Capital, HSBC, JP Morgan, NYCA Partners, Pivot Investment Partners, Standard Chartered och Wells Fargo Strategic Capital bland andra. Företaget är baserat i New York med kontor i London och närvaro i Hong Kong.


[ad_2]

Source link