IG för att höja marginalerna på positioner i RUB-par


Elektronisk handel major IG ändrar handelsvillkoren för vissa Forex-instrument.

Situationen i Ukraina och dess globala konsekvenser är flytande och föränderliga. Mäklaren övervakar kontinuerligt utvecklingen på de finansiella marknaderna och skiftar juridiska och regulatoriska skyldigheter över hela världen.

Mot bakgrund av detta har IG beslutat att höja marginalen på befintliga spread bet och CFD-positioner på alla valutapar som inkluderar den ryska rubeln. Detta inkluderar alla positioner i USD/RUB, EUR/RUB och RUB/JPY. Marginalräntan på dessa positioner kommer att ändras till 100 % tisdagen den 1 mars 2022 kl. 15.00 (GMT).

Positioner kommer att stängas om det inte finns tillräckligt med medel tillgängliga på handlarens konton för närvarande och deras position i RUB förblir öppen. Inga nya positioner kan för närvarande öppnas på dessa produkter.

IG påminner handlare om att ökad volatilitet kan förstärka risken för snabba eller stora förluster. När situationen fortsätter att utvecklas kan IG komma att ta ytterligare steg i förhållande till produkter med direkt eller indirekt exponering mot Ryssland. Observera att detta kan inkludera att IG måste stänga kundpositioner i valutapar inklusive RUB med begränsad eller ingen varsel.

IG kan också begränsa positioner eller öka marginalen på andra produkter.

Även idag meddelade IG att de kommer att öka marginalerna på en uppsättning Ryssland-exponerade aktier.Source link