Ibell FX, Seventrade24 har sina webbplatser blockerade i Italien

[ad_1]

Italiens Companies and Exchange Commission (CONSOB) meddelar att de har utfärdat order om blockering av åtkomst till fem nya webbplatser som erbjuder finansiella tjänster otillåtet.

Den senaste uppsättningen beställningar riktar sig till följande enheter:

  • Market Ltd och Propinquity Group Ltd (webbplats https://marketltd.co och relaterad sida https://webtrader.marketltd.top);
  • “Ibell FX” (webbplats www.ibellmarkets.com och relaterad sida och https://crm.ibellmarkets.com);
  • “Globecfds” (webbplats www.globesfxp.com och relaterad sida https://client.globesfxp.com);
  • Vibeinv Invest Limited (webbplats www.vibeinv-24.com);
  • “Seventrade24” (webbplats https://seventrade24.com och relaterad sida https://client.seventrade24.com).

Antalet webbplatser som blockerats sedan juli 2019, då Consob fick befogenhet att beordra att bedrägliga finansiella intermediärers webbplatser ska mörkas, har därmed stigit till 725. Förra veckan utfärdade tillsynsmyndigheten order om blockering av åtkomst till sju webbplatser.

Alla dessa webbplatser tillhör företag som erbjuder investeringstjänster i Italien utan att ha den nödvändiga licensen för att göra det. Vissa av dessa enheter är kloner, det vill säga de missbrukar uppgifterna (namn, adress, etc) för licensierade företag för att lättare locka offer.

Släckningen av dessa webbplatser av Internetleverantörer som är verksamma i Italien pågår. På grund av tekniska faktorer kan det ta flera dagar innan blockeringen genomförs.


[ad_2]

Source link