HSBC utser Geraldine Buckingham till direktör


HSBC Holdings plc (LON:HSBA) har idag meddelat att Geraldine Buckingham utsetts till en oberoende icke-verkställande styrelseledamot i företaget. Utnämningen träder i kraft den 1 maj 2022.

Geraldine Buckingham

Ms Buckingham är en högt ansedd och brett erfaren chef inom den globala finansiella tjänstesektorn som tillför styrelsen betydande erfarenhet av ledarskap i Asien. Buckinghams senaste verkställande roll var som ordförande och chef för Asia Pacific på BlackRock där hon var ansvarig för alla affärsaktiviteter i Hongkong och Kina, Japan, Australien, Singapore, Indien och Korea.

Efter att ha hoppat av denna roll i februari 2021 agerade hon som senior rådgivare till Larry Fink, BlackRocks ordförande och VD, fram till hennes pensionering från BlackRock i slutet av 2021. Hon har tidigare varit Global Head of Corporate Strategy på BlackRock, där hon hjälpte till. att utveckla och implementera företagets långsiktiga strategiska och affärsmässiga mål.

Innan hon började på BlackRock var hon partner inom McKinsey & Companys finansiella tjänster, där hon rådgav globala kapitalförvaltare, såväl som förmögenhetsförvaltning och private equity-företag.

I en kommentar till utnämningen sa HSBC:s gruppordförande, Mark Tucker:

“Geraldines strategiska skarpsinne, hennes tid i Asien som leder BlackRocks verksamhet i regionen och hennes omfattande erfarenhet av förmögenhets- och kapitalförvaltning kommer att stärka vår tillsyn av leveransen av vår tillväxtstrategi. Vi ser fram emot att välkomna henne till styrelsen nästa månad.”

HSBC har också idag meddelat att Dame Carolyn Fairbairn kommer att efterträda Pauline van der Meer Mohr som ordförande i gruppens ersättningskommitté med verkan från slutet av bolagets årsstämma 2022 fredagen den 29 april 2022.

HSBC:s gruppordförande, Mark Tucker, sa:

“Jag är glad att Carolyn har gått med på att ta upp rollen som ordförande för gruppens ersättningskommitté. Hennes tidigare erfarenhet av de brittiska ersättningskraven och intressenternas förväntningar på chefslöner, tillsammans med hennes omfattande kunskap om den makroekonomiska och politiska miljön, gör att hon har mycket goda förutsättningar att ta på sig denna roll.”

Source link