HKEX utser Yang Qiumei till verkställande direktör, rådgivare till VD

[ad_1]

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) meddelar att de har utsett Yang Qiumei till verkställande direktör, rådgivare till VD:n.

I sin nya roll kommer Yang att arbeta tillsammans med HKEX:s fastlandsutvecklings- och klientutvecklingsteam, för att stödja verkställande direktören i olika initiativ på fastlandet, samt övervaka koncernens dotterbolag på fastlandet. Hon kommer också att övervaka verksamheten vid VD:s kontor och kommer att rapportera till HKEX verkställande direktör, Nicolas Aguzin.

HKEX vd Nicolas Aguzin sa:

“Jag är glad över att välkomna Qiumei tillbaka till HKEX-familjen. Hon har djup och lång erfarenhet som ekonom, värdepappersregulator, ledare för fondbranschen och tidigare som chef för Fastlandsutveckling här på HKEX. Jag är övertygad om att hon kommer att spela en avgörande roll för att stödja koncernens ansträngningar att fånga framtida tillväxtmöjligheter, och hjälpa oss när vi bygger vidare på vår strategi för att koppla samman Kina och världen.”

Yang var tidigare VD för Asia Pacific på ICI Global, en global sammanslutning av reglerade fonder och förvaltare, från 2013 till 2018. Dessförinnan var hon HKEX:s chef för fastlandsutveckling och biträdande chef för marknadsutveckling, från 2010 till 2013.

Yang har djup erfarenhet av reglering av värdepappersmarknaden i Kina. Innan hon började på HKEX 2010 var hon biträdande generaldirektör vid China Securities Regulatory Commission (CSRC) Department of Investment Fund Supervision. Hon gick med i CSRC 2000 och har även suttit i dess planeringskommission och som biträdande generaldirektör vid avdelningen för internationella frågor.

Innan hon gick med i CSRC var Yang konsult vid Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling i Paris och adjungerad professor vid institutionen för ekonomi vid George Washington University i USA.

Yang har en kandidatexamen i internationell ekonomi från Peking University och en doktorsexamen i ekonomi från University of Illinois i Urbana-Champaign i USA. Yang är för närvarande medlem i Hang Seng Index Advisory Committee.

[ad_2]

Source link