HKEX utser Robert Cheeseman till Co-Head of Asset Accumulering


Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) tillkännager utnämningen av Robert Cheeseman till VD och Co-Head för Asset Accumulering på försäljnings- och marknadsavdelningen.

Robert Cheeseman

Mr Cheeseman kommer att arbeta tillsammans med Mr Tae Yoo, leda avdelningen, driva viktiga HKEX-marknadsinitiativ och öka attraktiviteten på dess marknader. I synnerhet kommer han att fokusera på att utöka koncernens derivatfranchise och utveckla dess derivatverksamhet. Mr Cheeseman kommer till HKEX den 1 juni 2022 och kommer att rapportera till Christina Bao och Kevin Rideout, Co-Heads of Sales and Marketing.

HKEX Co-Head of Markets Wilfred Yiu sa:

“Vi är glada att välkomna Rob till HKEX. Rob har över 20 års erfarenhet och djup kundanslutning inom derivatområdet, efter att ha arbetat i Hong Kong, London och i Australien. Han kommer att vara en integrerad del av vårt ledarskap för att bygga HKEX till Asiens ledande riskhanteringscenter.”

Mr Cheeseman kommer till HKEX från Credit Suisse, där han var verkställande direktör och chef för Prime Derivatives Services i Asien och Stillahavsområdet. Innan han började på Credit Suisse 2018 hade han olika ledande befattningar inom derivat på Morgan Stanley och Goldman Sachs.

Mr Cheeseman har en Bachelor of Business-examen från Victoria University of Technology, Melbourne, och har ett examensbevis i ekonomi och investeringar från Securities Institute of Australia.
Source link