HKEX introducerar “Kill Switch” på HK -värdepappersmarknaden

[ad_1]

Efter den framgångsrika lanseringen av Orion Central Gateway – Securities Market (OCG-C) och relevanta regulatoriska godkännanden, meddelar HKEX att en ny riskhanteringstjänst – “Kill Switch”, kommer att introduceras på Hong Kong Securities Market för teckning av börsdeltagare (EP) valfritt från 1 november 2021.

“Kill Switch” är en säkerhetsmekanism som gör det möjligt för en EP-prenumerant att snabbt avbryta utestående beställningar med mäklarnummer genom en särskild OCG-C-session i händelser. Samma mäklarnummer kommer därefter att stängas av under hela handelsdagen för att förhindra ytterligare orderinlämning. Ett sådant mäklarnummer kommer att återuppta handeln antingen nästa handelsdag automatiskt eller på samma handelsdag endast efter mottagande av en skriftlig begäran från den ansvariga tjänstemannen för relevant EP, med förklaringar av användning och återupptagande till börsens belåtenhet.

Intresserade EP:er bör följa den befintliga ansökningsprocessen för OCG-C-sessioner för att prenumerera på en “Kill Switch”-session, som kommer att vara föremål för en månadsavgift på HK$6 000 för varje session.

EP:er kan hänvisa till “Kill Switch”-tjänstdetaljerna i ansökningsformuläret och förklarande anteckningar som kommer att finnas tillgängliga på HKEX webbplats från 1 november 2021. I likhet med andra OCG-C-sessioner kommer EP:er som prenumererar på “Kill Switch”-sessioner att behöva slutföra nödvändigt överensstämmelsestest för att bekräfta deras systemberedskap före utrullning. Ändringar av börsreglerna med avseende på ”Kill Switch” kommer också att publiceras i sinom tid.

EP:er påminns om att “Kill Switch” endast bör användas under nödsituationer men inte på en daglig basis. EP: er kan behöva tillhandahålla mer information om varje “Kill Switch” -aktivering på begäran av börsen.

[ad_2]

Source link