HK Court beordrar bedragare bakom DFRF Enterprises att kompensera investerare

[ad_1]

Förstainstansrätten har beviljat order som begärts av Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) mot bedragare bakom ett globalt pyramid- och Ponzi-system för att kompensera offer efter rättsliga förfaranden enligt avsnitt 213 i Securities and Futures Ordinance (SFO).

Systemet drevs av DFRF Enterprises LLC och DFRF Enterprises, LLC (tillsammans, DFRF) och deras grundare, Daniel Fernandes Rojo Filho, mellan 2014 och 2015.

Enligt schemat hävdade DFRF och Filho felaktigt att DFRF, vars huvudsakliga verksamhet var guldgruvor, snart skulle noteras i USA och övertalade ett antal Hongkong-investerare att förvärva “medlemsenheter” av sitt medlemsprogram för en månatlig avkastning. Runt maj 2015 hävdade de felaktigt att DFRF hade noterats i USA och erbjöd investerare att konvertera sina “medlemsenheter” till preferensaktier i DFRF till ett visst pris.

I december 2016 och mars 2017 erhöll SFC interimistiska förelägganden att frysa tillgångar på de två bankkonton som fick pengar från investerare i syfte att förvärva “medlemsenheter” och konvertera dem till preferensaktier.

Domstolen har utsett administratörer att ta emot och fördela intäkterna från systemet som finns kvar på de två bankkontona – totalt cirka 2,8 miljoner USD – till fördel för investerarna på en pro rata-basis.


[ad_2]

Source link