Higo Bank väljer LSEG:s TORA för att uppgradera sin elektroniska handelsverksamhet

[ad_1]

Den molnbaserade leverantören av order- och exekveringshanteringssystem (OEMS) TORA har meddelat att Japans Higo Bank har valt TORA för att uppgradera sin elektroniska handelsverksamhet.

Higo utsåg TORA för att det levererade ett sofistikerat japanskt GUI, avancerade verktyg för handelshantering och positionsövervakning med en stark efterlevnadsmotor som är inställd för japanska marknadsregleringskrav. Higo-användare kan nu säkert övervaka sina handelsaktiviteter, fånga hela handelshistoriken för varje aktie i realtid och jämföra aktuella positioner.

Det var absolut nödvändigt att det nya systemet automatiserade bankens starka handelspolicy och processer, dessutom var TORAs funktionalitet kring efterlevnad och godkännanden en nyckelfaktor.

Higo var också mycket angelägen om att investera i en värdmiljöplattform för att minska sina initiala IT-kostnader. Slutligen behövde systemet ha flexibiliteten att integrera exekveringsdataflöden med deras befintliga mellan- och backoffice-arbetsflöde och utföra alla nödvändiga regulatoriska funktioner.

Higo-handlare kommer nu att ha tillgång till ett brett nätverk av inhemska och utländska mäklare och handelsplatser via TORAs egenutvecklade FIX-nätverk. Systemet erbjuder tillgång till över 500 av de senaste mäklaralgon för flera tillgångar, en kraftfull varningsmotor och orderövervakningsverktyg i ett lättanvänt gränssnitt som ger större kostnadsbesparingar i en mer effektiv front-to-back-drift.

Atsushi Kouda på Higo Bank kommenterade:

“Vi valde TORA för att vi behöver en banbrytande handelsplattform som är specialiserad på den japanska marknaden. Dessutom tillät den värdbaserade miljöinfrastrukturen oss att kontrollera våra kostnader men ändå integrera med våra interna system.”

Takanori Takase, representant för Japan på TORA, sa:

“Vi är mycket glada över att Higo Bank har valt TORAs OEMS för att ge dem tillgång till den senaste handelsteknologin. Våra produkt- och implementeringsteam har arbetat nära Higo för att säkerställa att deras integrations- och efterlevnadsbehov uppfylls. Vårt inhemska japanska supportteam ser till att vi fullt ut kan stödja banken i deras behov. Vi ser fram emot en lång relation med Higo.”

TORAs EMS erbjuder den mest omfattande front-to-back-handelslösningen för hedgefonder och kapitalförvaltare. Den ledande tekniken är fullt granskbar och detaljerar automatiskt djuporderposter, prisinformation, analyser och skapar rapporter om bästa utförande. Det täcker globala marknader inom aktier, räntebärande intäkter, terminer, optioner och valuta.

London Stock Exchange Group (LON:LSEG) meddelade tidigare i år att de har gått med på att förvärva TORA, för 325 miljoner dollar.[ad_2]

Source link