Hargreaves Lansdown väljer Bottomline PTX för att stödja betalningsstrategin “molnet först”.


Bottomline, en leverantör av finansiell teknologi som gör komplexa affärsbetalningar enkla, smarta och säkra, tillkännagav idag att den brittiska investeringsplattformen Hargreaves Lansdown plc har valt Bottomline PTX för att stödja sin “moln-först”-betalningsstrategi.

Hargreaves Lansdowns beslut att gå över till en molnbaserad företagsbetalningsplattform ligger i linje med dess digitala transformationsstrategi. Dess val av PTX återspeglar Bottomlines förmåga att tillhandahålla en helt integrerad, regelkompatibel plattform komplett med innovativ funktionalitet kring nya betalningsinitiativ, såsom Open Banking. Hargreaves Lansdown kommer att använda PTX för att ta emot pengar från sina kunder och distribuera pengar till dem.

“Som Storbritanniens främsta investeringsplattform för privata investerare är Bottomlines betalningssystem en viktig del av vår investering i vår digitala ryggrad, som ger oss tillgång till oändlig skala genom att utnyttja kraften i molnet”, kommenterar David Espley, Chief Technology Officer , Hargreaves Lansdown.

“Att skapa glädje innebär att Bottomline förbinder sina kunder med sina kunder smart, enkelt och säkert under hela livet av betalningar och kontanter”, säger Paul Fannon, VD för Global Business Solutions på Bottomline. “Vi levererar det genom att förnya våra betalningslösningar för att inkludera funktionalitet som Open Banking, Bekräftelse av betalningsmottagare (CoP) bedrägeriförebyggande åtgärder, Request to Pay och Enhanced Data, vilket gör utbyte av pengar enkelt.”

David Espley avslutar, “Det var viktigt för oss att välja en säker, säker och pålitlig betalningsleverantör, och efter en fullständig RFP tog vi beslutet att fortsätta vår relation med Bottomline och migrera till deras nya PTX-lösning. Bottomline-lösningen ger oss också möjligheten att fortsätta utveckla vårt erbjudande i framtiden, eftersom vi ser saker som Open Banking utvecklas.”Source link